Wykaz posterów wraz z numeracją
P. 1Wojciech Bąba, Krzysztof Gediga, Hazem Kalaji, Urszula PiszczChlorophyll fluorescence as a prognostic tool for nutritional disorders in white lupine (Lupinus albus l.).
P. 2Jakub Bekier, Elżbieta Jamroz, Andrea Kałuża-Haładyn, Irmina Ćwieląg-Piasecka, Magdalena Debicka, Andrzej KocowiczChanges in the content of selected micronutrients during the composting of biomass from Salix viminalis L.
P. 3Ewa Błońska, Marta Kempf, Jarosław LasotaWoody debris as a (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/mikroelementy/postery
Dziedzina badań naukowych
Nagrody indywidualne I stopnia
dr hab. Przemysław Bąbelewski, prof. UPWr
dr Pola Borusewicz
prof. Wojciech Dobicki
dr hab. Kamila Glińska-Suchocka, prof. UPWr
dr hab. Marcin Jankowski, prof. UPWr
dr hab. Bartosz Jawecki
dr hab. Robert Kasperek
dr Kamil Kaźmierski
dr hab. Joanna Klećkowska-Nawrot
dr hab. Joanna Kolniak-Ostek, prof. UPWr
dr hab. Aleksandra Mirończuk, prof. UPWr
dr hab. Małgorzata Ochota
dr hab. Agnieszka Partyka
dr Kamila Pawłuszek
dr hab. Katarzyna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2019
Wykorzystanie zwierząt w celach naukowych i edukacyjnych
Wydział Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jest wpisany:
- pod numerem 0041 do Rejestru Użytkowników zwierząt wykorzystywanych w procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych i edukacyjnych
- pod numerami 021 i 057 do Rejestru Hodowców zwierząt wykorzystywanych w procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/nauka/wykorzystanie-zwierzat-w-celach-naukowych-i-edukacyjnych
Numer oferty: 03/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania gotowych klusek ziemniaczanych na bazie ziemniaków odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy, nadających się do przechowywania chłodniczego po zapakowaniu w folii termozgrzewalnej Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe dotyczą klusek otrzymywanych na bazie ziemniaków odmian o tradycyjnym, żółtym, kremowym lub białym (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-kluski-ziemniaczane
Numer oferty: 01/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe w tym zakresie dotyczą suszy ziemniaczanych z ziemniaków ugotowanych oraz suszy z ziemniaka surowego, których barwa stabilizowana jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowy-susz-ziemniaczany
Numer oferty: 02/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.