Rada Programowa dla kierunku Biotechnologia
Przewodniczący: dr inż. Joanna Chmielewska, prof. uczelni
Członkowie:
prof. dr hab. Ewa Huszcza
dr hab. Zbigniew Lazar
dr hab. Grażyna Krasnowska, prof. uczelni
dr inż. Tomasz Tronina
dr inż. Piotr Juszczyk
przedstawiciel studentów – Szymon Komar
przedstawiciel otoczenia gospodarczego - dr inż. Agnieszka Nicpońprzedstawiciel otoczenia gospodarczego - dr inż.Grzegorz Kiełbowicz, prezes zarządu firmy Healthcann
(PPF Hasco Lek S.A.)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/rady-programowe/biotechnologia
Numer oferty: 09/2020/KBiMŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów rzepakowych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów rzepakowych. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska. Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-rzepakowych
Numer oferty: 10/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów z pestek dyni Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów z pestek dyni. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska. Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-z-pestek-dyni
Dokumenty patentowe odebrali:
dr hab. Mirosław ANIOŁ, prof. nadzw.
dr Joanna BAJZERT
prof. dr hab. Jacek BANIA
dr Agnieszka BARTMAŃSKA
prof. dr hab. inż. Jerzy BIENIEK
dr inż. Łukasz BOBAK
dr hab. inż. Robert BODKOWSKI
dr inż. Hanna BORUCZKOWSKA
dr inż. Tomasz BORUCZKOWSKI
prof. dr hab. Józefa CHRZANOWSKA
dr inż. Gabriel CZACHOR
dr Anna DĄBROWSKA
dr inż. Marcin DĘBOWSKI
prof. dr hab. Zbigniew Dobrzański
dr inż. Wioletta Drożdż
Monika Dymarska
Prof. dr hab. inż. Adam Figiel
dr Elżbieta (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow-2016
Numer oferty: 08/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów konopnych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów konopnych. W Polsce istnieje kilkadziesiąt firm zajmujących się tłoczeniem oleju konopnego a, co za tym idzie, posiadających makuchy konopne do dalszego wykorzystania. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-konopnych
Złoty Krzyż Zasługi
prof. dr hab. inż. Bernard Kontny (2023)
Srebrny Krzyż Zasługi
prof. dr hab. lek. wet. Andrzej Gaweł (2023)
dr inż. Teresa Skiba (2023)
Medal Złoty za Długoletnią Służbę
dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. uczelni (2022)
dr hab. inż. Piotr Gołuch, prof. uczelni
dr hab. inż. Maciej Oziembłowski, prof. uczelni
dr inż. Andrzej Kocowicz
Dorota Ficoń
Zofia Górska (2023)
Elżbieta Nawłoka (2022)
Medal Srebrny za Długoletnią Służbę
prof. dr hab. inż. Robert Kupczyński (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych
Wykorzystanie zwierząt w celach naukowych i edukacyjnych
Wydział Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jest wpisany:
- pod numerem 0041 do Rejestru Użytkowników zwierząt wykorzystywanych w procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowych i edukacyjnych
- pod numerami 021 i 057 do Rejestru Hodowców zwierząt wykorzystywanych w procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/nauka/wykorzystanie-zwierzat-w-celach-naukowych-i-edukacyjnych
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.