SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA od 01.07.2024 r.
A. Członkowie rady z tytułem profesora i stopniem doktora habilitowanego uprawnieni do głosowania we wszystkich sprawach, którzy spełniają warunki określone w § 21 i 129 Statutu UPWr:
1. Prof. dr hab. Agnieszka Kita – przewodnicząca
2 Dr hab. Anna Dąbrowska, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej
3. Prof. dr hab. Mirosław (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/technologia-zywnosci-i-zywienia/sklad-rady-dyscypliny
prof. dr hab. inż. Bernard Kontny
–
dziekan
dr hab. inż. Daniel Garlikowski
–
przewodniczący Komitetu Organizacyjnego
mgr inż. Halina Dzieżyc
–
sekretarz
dr hab. inż. Ryszard Pokładek
–
prezes Zrzeszenia Absolwentów Wydziału
dr hab. inż. Maria Hełdak
prof. dr hab. Edward Hutnik
dr hab. Wojciech Jakubowski
dr hab. inż. arch. Aleksandra Lis
mgr Agnieszka Musik
dr hab. inż. Witold Rohm, prof. nadzw.
dr hab. inż. Tomasz Tymiński
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia/65-lat-wydzialu/komitet-organizacyjny
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html
Rada Programowa dla kierunku Żywienie człowieka i dietetyka
Przewodniczący: dr hab. Grażyna Krasnowska, prof. uczelni
Członkowie:
dr hab. Maciej Oziembłowski, prof. uczelni
dr inż. Danuta Figurska-Ciura
dr inż. Dominika Mazurkiewicz
dr inż. Ewa Pejcz
dr inż. Anna Żołnierczyk
przedstawiciel studentów – Yelizaveta Kurnytska
Przedstawiciele otoczenia gospodarczego:dr inż Karolina Łoźna - dietetyk w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym im. Jana Mikulicza-Radeckiego we Wrocławiu (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/rady-programowe/zywienie-czlowieka-i-dietetyka
Projekt dr Agnieszki Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy otrzyma finansowanie w XIV edycji programu „Lider” Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Naukowczyni UPWr chce opracować metodę otrzymywania wielofunkcyjnej substancji konserwującej dla przemysłu kosmetycznego - alternatywy dla m.in. nieakceptowanych przez konsumentów sztucznych konserwantów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-lidera-naukowczyni-upwr-z-szansa-na-podbicie-rynku-kosmetycznego-4223.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.