Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
dr inż. Anna Krzyńska, tel. 071 320 7739, pok. 026 Biotechnologia Technologia żywności i żywienia Nauki Biologiczne - dane archiwalne do 30.09 2023 r.
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/biuro-rad-dyscyplin
Dr inż. Anna Budny-Walczak z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt zakończyła badania dotyczące wykorzystania larw owadów jako dodatku do karmy dla psów. Naukowczyni UPWr ma nadzieję, że będą one ratunkiem zarówno dla zwierząt z alergią, jak i dla środowiska, ponieważ produkcja mięsa, to ogromne emisje gazów cieplarnianych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/innowacyjny-naukowiec--bialko-z-larw-w-karmie-dla-psow-4413.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zywnosc-i-zdrowie-foodhealth/badania/projekt-wspolfinansowany-ze-srodkow-ncbir-w-ramach-projektu-badawczego-e-6855-ecoraw-e-6855-45-ncbir--2.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjne-rolnictwo-i-ogrodnictwo-inrog/projekty/formy-antymonu-w-glebach-wybranych-rejonow-dolnego-slaska-w-aspekcie-zagrozenia-srodowiskowego-6.html
Skład kwasów tłuszczowych oraz wartość i jakość plonu nasion jasno- i ciemnonasiennych odmian lnu oleistego (Linum usitatissimum L.) pod wpływem nawożenia azotem, borem i siarką.
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/anna-wondolowska-grabowska-53.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/grupy-tworcze/chor-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu/chorzysci/zarzad-choruprezes-karoli-1.html

https://wbihz.upwr.edu.pl/ogloszenia/oferta-pracy-dla-studentow-biologii-v-roku-188.html

https://phd.upwr.edu.pl/dla-kandydatow/tematy-badawcze-2023-2024/zootechnika-i-rybactwo/analiza-czynnikow-genetycznych-wplywajacych-na-wartosc-odzywcza-oraz-wybrane-parametry-jakosci-mleka-przezuwaczy-4.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjne-rolnictwo-i-ogrodnictwo-inrog/projekty/wplyw-substancji-organicznej-na-rozpuszczalnosc-i-formy-metali-ciezkich-oraz-arsenu-w-glebach-zanieczyszczonych-poddanych-rekultywacji-4.html
Optymalizacja procesu otrzymywania etanolu pod kątem stosowanych enzymów, parametrów ich pracy oraz warunków prowadzenia procesu. Zależność pomiędzy procesem hydrolizy enzymatycznej, fermentacją alkoholową, a jakością uzyskiwanego DDGS-u
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-doktorskie/justyna-anna-rebas-18.html

Rezultaty: 91 - 100 z 151 podstron

  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 151