Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/wydarzenia/konferencja-european-bee-garden-148.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 290/2020 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 1 października 2020 r. w sprawie powołania Rektorskiej Komisji ds. Wynagrodzeń na okres od dnia 1 października 2020 r. do dnia 31 sierpnia 2024 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2023-rok/zarzadzenie-nr-402023-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-9-marca-2023-roku-41.html
w sprawie zmiany zarządzenia nr 169/2022 Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 17 października 2022 roku w sprawie wprowadzenia w życie Regulaminu udziału kadry UPWr w zadaniu nr 2 pn. Liderzy wiodących zespołów badawczych i kadra administracyjna w ramach projektu pn. „Zrównoważony rozwój uczelni w celu realizacji Programu "Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia" na rzecz Rozwoju Regionalnego”, współfinansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, zgodnie z (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2023-rok/zarzadzenie-nr-992023-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-27-lipca-2023-roku-101.html
Podczas wizyty przeprowadzono rozmowy na temat współpracy w zakresie wymiany doświadczeń związanych z gospodarowaniem zasobami wody na obszarach wiejskich
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/delegacja-centrum-doradztwa-rolniczego-w-brwinowie-na-naszym-wydziale-154.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Publikacje w 2020:  Michalak Izabela, Mironiuk Malgorzata, Godlewska Katarzyna; Trynda Justyna; Marycz Krzysztof. Arthrospira (Spirulina) platensis: An effective biosorbent for nutrients. PROCESS BIOCHEMISTRY, Volume: 88, Pages: 129-137, Published: JAN 2020 Bourebaba Lynda, Lyczko Jacek, Alicka Michalina, Bourebaba Nabila,Szumny Antoni, Fal Andrzej M., Marycz Krzysztof. Inhibition of Protein-Tyrosine Phosphatase PTP1B and LMPTP Promotes Palmitate/Oleate-Challenged HepG2 Cell Survival by (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-biologii-eksperymentalnej/publikacje

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-medycyny-weterynaryjnej/skn-biotechnologii-weterynaryjnej-refectio/skn-biotechnologii-weterynaryjnej-refectio-1.html
Administracja Jan Bednarczyk – Burmistrz Miasta i Gminy Radków Magdalena Bednarska-Wajerowska – Dyrektor Departamentu Funduszy Europejskich Dariusz Chmura – Burmistrz Wołowa, Przewodniczący Konwentu Burmistrzów i Wójtów Walery Czarnecki – Starosta Lubański Paweł Czyszczoń – Dyrektor Wydziału Obszarów Wiejskich Rafał Dutkiewicz – Prezydent Miasta Wrocławia Zbigniew Dynak – Dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego UM Roman Kaczmarczyk – Burmistrz Lądka-Zdroju Czesław Kręcichwost – Radny (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rada-programowa-zielonej-doliny
Numer oferty:  02/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego  Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Numer oferty:  04/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych  Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat

Rezultaty: 1081 - 1090 z 153 podstron

  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 153