Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Dziedzina badań naukowych Nagrody indywidualne I stopnia dr hab. Przemysław Bąbelewski, prof. UPWr dr Pola Borusewicz prof. Wojciech Dobicki dr hab. Kamila Glińska-Suchocka, prof. UPWr dr hab. Marcin Jankowski, prof. UPWr dr hab. Bartosz Jawecki dr hab. Robert Kasperek dr Kamil Kaźmierski dr hab. Joanna Klećkowska-Nawrot dr hab. Joanna Kolniak-Ostek, prof. UPWr dr hab. Aleksandra Mirończuk, prof. UPWr dr hab. Małgorzata Ochota dr hab. Agnieszka Partyka dr Kamila Pawłuszek dr hab. Katarzyna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2019
Dr Łukasz Kuta. Doktorat robił w Instytucie Inżynierii Rolniczej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Pracuje w Katedrze Kształtowania i Ochrony Środowiska, gdzie uczy studentów bezpieczeństwa pracy, ryzyka zawodowego, ergonomii, projektowania i diagnozowania stanowisk pracy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-lukasz-kuta--ucze-studentow--ze-bezpieczenstwo-to-naprawde-istotna-sprawa-3683.html
Znają się od liceum. Razem skończyli studia na technologii żywności i żywienia. Teraz pracują w jednym zespole jako doktoranci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności pod okiem prof. Anety Wojdyło. Wspólnie wyjeżdżają na staże zagraniczne, gdzie poznają nowe metody badawcze i uczą się pracować w międzynarodowym środowisku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowy-dream-team-karolina-tkacz-i-igor-turkiewicz-3562.html
Sześć grantów dla naukowców z UPWr z programu Mozart wspierającego współpracę badaczy z wrocławskich uczelni z lokalnymi firmami. Projekty dotyczą m.in. ocen oddziaływania inwestycji na krajobraz, urządzenia do pomiaru parametrów drogi szynowej wraz z oprogramowaniem czy testów weterynaryjnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-z-grantami-mozart-3483.html
Asyryjskie imperium upadło prawdopodobnie z braku wody. O suszach w Polsce w okresie objętym obserwacjami i na podstawie kronik piszą dr Joanna Markowska i prof. Laura Radczuk.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/co_naukowcy_wiedza_o_suszach-866.html
Sery, mąka, masło, sok, kwas chlebowy czy pierogi – pierwsze wyróżnione znakiem „Zielonej Doliny Żywności i Zdrowia” produkty są świetnie znane Dolnoślązakom.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwsze_certyfikaty_zielonej_doliny-320.html

Rezultaty: 101 - 110 z 11 podstron