Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://wmw.upwr.edu.pl/ogloszenia/wyniki-konkursu-dla-studenckich-kol-naukowych-288.html
Kilka miesięcy pracy, 18 lokalizacji, ponad 60 zaangażowanych osób z uczelni. Nowy rok akademicki rozpoczynamy nowym filmem promocyjnym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nowy_film_promocyjny_upwr-81.html
Młodzi, zdolni naukowcy z nieprzeciętnymi osiągnięciami (stypendia i nagrody Fundacji na rzecz Nauki Polskiej, premiera, ministra nauki, granty programu LIDER) spotkali się z prof. Jarosławem Bosym, rektorem UPWr na „śniadaniu ludzi z pasją”, by porozmawiać o przyszłości UPWr i ich roli w jej budowaniu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/o-przyszlosci-uczelni-z-mlodymi-naukowcami-4243.html
Studenci Architektury Krajobrazu UPWr stworzyli projekty zagospodarowania Kampusu Biskupin w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. – Studenckie pomysły są ciekawe i pełne innowacyjnych oraz „zielonych” rozwiązań projektowych. Dlatego powinny być impulsem do podjęcia działań, aby kampus stał się w przyszłości modelową, wielofunkcyjną przestrzenią publiczną Wrocławia – mówi dr Anna Bocheńska-Skałecka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kampus-biskupin-oczami-studentow--zielony-i-innowacyjny-projektowo-4085.html
Numer oferty:  05/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Receptura oraz sposób wytwarzania bułki tartej (panierka) z dodatkiem surowca odpadowego z przetwórstwa ziemniaka. Opis rozwiązania: Innowacyjnym aspektem rozwiązania jest wykorzystanie produktu ubocznego, który powstaje w przetwórstwie ziemniaków. Ze względu na wysoką zawartość włókna pokarmowego, a także składników mineralnych, jego dodatek nadaje cech funkcjonalnych gotowej panierce. Produkt finalny cechuje się więc wysoką zawartością (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/bulka-tarta-z-dodatkiem
Numer oferty:  07/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki owsianej. Opis rozwiązania: W celu zwiększenia możliwości wykorzystania surowców powstałych z owsa opracowano recepturę oraz sposób wykonania ciasta kruchego na bazie mąki owsianej (100%). Zastosowana modyfikacja pozwoliła stworzyć produkt o możliwościach wykorzystania zbliżonych do ciasta tradycyjnego. Zastosowanie oferowanej technologii: Obecnie na rynku znaleźć można dość (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kruche-ciasto-z-maki-owsianej

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/lek-wet-karolina-owsinska-schmidt-7-12-2023-r--105.html
Studentki z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu odniosły imponujący sukces, zdobywając najwyższe wyróżnienie w kata drużynowym kobiet podczas zawodów AMP w Karate w Białymstoku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/karateczki-z-upwr-ze-zlotym-medalem-w-kata-druzynowym-kobiet-4330.html
w sprawie powołania Odwoławczej Komisji Dyscyplinarnej dla Doktorantów
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2012-rok/uchwala-nr-1712012-senatu-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-30-listopada-2012-roku-171.html
w sprawie powołania Uczelnianej Komisji Wyborczej
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2007-rok/uchwala-nr-662007-senatu-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-30-listopada-2007-roku-66.html

Rezultaty: 101 - 110 z 24 podstron

  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24