Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym bez negocjacji, którego przedmiotem jest usługa opracowania narzędzia informatycznego oraz usługi programistów dla rozbudowy i testowania nowatorskich rozwiązań informatycznych, biznesowych oraz instytucjonalnych innowacyjnego modelu organizacyjnego dla rozwoju lokalnych rynków rolnych na potrzeby projektu „IQSell: „Innowacje organizacyjne dla rozwoju (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1472022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-10-pazdziernika-2022-roku-148.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest Zakup aparatury badawczej dla Centrum Produktu Regionalnego w ramach projektu Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności UPWr z podziałem na dwie części: część 1 - Jednokomorowy reaktor do modyfikacji skrobi, część 2 - Ekstruder dwuślimakowy
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-482023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-27-lutego-2023-roku-50.html
Naukowcy biorący udział w projekcie zbadają nastawienie i preferencje konsumentów do innowacyjnych produktów żywnościowych, m. in. zamienników mięsa, w społeczeństwach krajów uczestniczących w projekcie tj. Szwecji, Polski, Litwy, Ukrainy i Mołdawii. Wspólnie podjęte działania mają na celu rozeznanie podejścia konsumentów do nowych produktów na rynku oraz ułatwienie komponowania zdrowej i zrównoważonej diety.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-w-miedzynarodowym-projekcie-susplant-3919.html
Zespół dr Jacka Łyczki z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy UPWr rozpoczyna badania konsumenckie w ostatnim etapie badań nad stworzeniem nowej generacji środków regulujących apetyt. Na podstawie m.in. analiz chemicznych zaprojektowano już zapachowe prototypy: 12 z nich ma stymulować apetyt (np. u seniorów), 4 zmniejszać go, co z pewnością zainteresuje osoby z otyłością. Część z nich uczelnia już zgłosiła do opatentowania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zapachy-regulujace-apetyt-zamien-slodycze-na-zapachowy-blotter-4268.html
UPWr przystąpił do akcji „Porusz serce” organizowanej przez Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu. Ma ona uświadomić, jak ważna jest natychmiastowa resuscytacja oraz nauczyć, jak ją przeprowadzać skutecznie i bezpiecznie. Dodatkowo na terenie naszej uczelni pojawiły się trzy kolejne defibrylatory.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kampania-porusz-serce-i-kolejne-defibrylatory-na-uczelni-4154.html
Promocja pelletu z biomasy jako alternatywy dla węgla kamiennego oraz wsparcie mieszkańców w tworzeniu spółdzielni energetycznych – to efekty realizacji trzyletniego projektu BECoop w ramach programu Horizon 2020, w którym UPWr był partnerem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/projekt-becoop---naukowcy-upwr-promuja-bioenergie-4164.html
Nauka Porusza – to hasło tegorocznego Dolnośląskiego Festiwalu Nauki. Jak co roku program imprezy jest bogaty i atrakcyjny, a naukowcy UPWr mają w tym spory udział. Fascynująca podróż do świata owadów oraz wirusów, bakterii i grzybów, odkrywanie tajemnic pszczelego ula, czy wykład o tym, jakie rośliny sprzyjają miłości, to tylko niewielka część naszych propozycji dla Dolnoślązaków.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/xxvi-dolnoslaski-festiwal-nauki-4126.html
Prof. Mariusz Korczyński z Katedry Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa UPWr, o tym, dlaczego jaja powinny znaleźć się w naszym jadłospisie, które są zdrowsze: ekologiczne czy z chowu klatkowego, o czym świadczy kolor żółtka i skorupki oraz jak poznać, czy jajo jest świeże.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-jedzmy-jaja--nie-tylko-w-swieta-4313.html
175.402,40 złotych – tyle zebrano podczas 14. Koncertu noworocznego. Z samej aukcji charytatywnej poprowadzonej przez redaktora Marka Obszarnego na konto fundacji Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci wpłynie 171 tysięcy. To rekordowa kwota w ciągu 14 lat organizowania koncertu i aukcji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zebralismy-ponad-175-tysiecy-zlotych-3975.html
Decyzją Komisji Europejskiej międzynarodowe konsorcjum EU GREEN, do którego należy Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu otrzymało status Uniwersytetu Europejskiego. To dla naszej uczelni duży prestiż oraz szansa na umiędzynarodowienie kierunków studiów, współpracę naukową i wymianę doświadczeń w obszarze innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-ze-statusem-uniwersytetu-europejskiego-3858.html

Rezultaty: 1091 - 1100 z 148 podstron

  • 1
  • 109
  • 110
  • 111
  • 148