Sześć projektów zgłoszonych przez naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zakwalifikowało się do kolejnej edycji programu Mozart, wspieranego przez gminę Wrocław i organizowanego przez Wrocławskie Centrum Akademickie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mozart_2019_szesc_projektow_z_upwr-17.html
Ogólnopolskie seminarium naukowe
ROLA I MIEJSCE NAUK O GLEBIE W NAUKACH PRZYRODNICZYCH
23-25 Października 2016
połączone z jubileuszem 70-lecia Stanisławy Strączyńskiej
organizowane przez:
Instytut Nauk o Glebie i Ochrony Środowiska
Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
oraz
Polskie Towarzystwo Substancji Humusowych
Polskie Towarzystwo Gleboznawcze
pod patronatem J.M. Rektora
Prof. dr hab. Tadeusza Trziszki
Program
Niedziela 23.10.2016
1600 - 2000 Przyjazd i rejestracja (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/konferencja-2016
Na świecie marnuje się rocznie ponad 1,3 mld ton żywności – co zaspokoiłoby potrzeby żywieniowe takiego kraju jak Polska na 60 lat. To druzgocące liczby. A zbliżają się święta, nasze zakupowe kosze będą jeszcze pełniejsze. Dr Marzena Styczyńska, kierownik Katedry Żywienia Człowieka UPWr podpowiada m.in. jak planować i robić zakupy, by potem część z nich nie wylądowała w koszu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--nie-kupujmy-za-duzo--nie-marnujmy-zywnosci-4218.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.