Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Żaneta Król z zespołu „BioActive Team” realizującego badania pod kierunkiem prof. Andrzeja Jarmoluka została wyróżniona stypendium Fundacji na rzecz Nauki Polskiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka_upwr_stypendystka_fundacji_na_rzecz_nauki_polskiej-350.html
Co wspólnego mają związki zapachowe z odchudzaniem, a co olejek eteryczny z paszą dla zwierząt? Jakie powiązanie mają grzyby ze sterydami, terapią hormonalną i produkcją leków? O tym opowiadają dr Jacek Łyczko i dr Ewa Kozłowska z Katedry Chemii na UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-lyczko-i-dr-kozlowska-specjalisci-od-nietypowych-rozwiazan-3661.html
70 ekspertów na 70. urodziny – 5 dni, 40 godzin konsultacji, ponad 100 telefonicznych porad i 400 voucherów. Dziś podsumowujemy Tydzień Przyrodników, doradzamy z jakich źródeł wiedzy korzystać na co dzień, rozdajemy kolejne vouchery, a dla tych, którzy nie zdążyli zadzwonić – publikujemy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-w-liczbach-i-nie-tylko-3542.html
Instytucje biorące udział w projekcie APM NAWA specjalizują się w różnych wymiarach weterynarii. Dzięki koordynowanym przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu międzynarodowym wymianom akademickim dziedzina ta rozwinie się szybciej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/projekt-amp-nawa-tworzy-miedzynarodowa-siec-naukowcow-3748.html
Od pierwszych dni wojny za naszą wschodnią granicą pomagamy uchodźcom z Ukrainy. Pomagamy z głębi serca i bezinteresownie. Pomagamy, bo tak po prostu trzeba. W akcję zaangażowane są setki osób: studenci, doktoranci i pracownicy UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/solidarni-z-ukraina--pomagamy-i-wspieramy-3761.html
Bartosz Czech, doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr, laureatem konkursu Polskiego Towarzystwa Bioinformatycznego. Promotorzy wyróżnionej pracy to prof. Joanna Szyda i prof. Bernt Guldbrandtsen z Uniwersytetu Aarhus.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bartosz-czech-doceniony-przez-polskie-towarzystwo-bioinformatyczne-3330.html
Odpalanie petard, których od lat jedną z największych ofiar są zwierzęta – głównie psy, rozpoczyna się już w okolicach świąt i trwa do Nowego Roku. Mimo licznych apeli moda na fajerwerki nie przemija. Dr Anna Budny-Walczak z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr tłumaczy, dlaczego psy i koty tak bardzo boją się huku wystrzałów i podpowiada, jak pomóc zwierzętom przetrwać ten trudny dla nich czas.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--jak-pomoc-ziwerzetom-przetrwac-sylwestrowa-noc-4220.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym bez negocjacji, którego przedmiotem jest usługa opracowania narzędzia informatycznego oraz usługi programistów dla rozbudowy i testowania nowatorskich rozwiązań informatycznych, biznesowych oraz instytucjonalnych innowacyjnego modelu organizacyjnego dla rozwoju lokalnych rynków rolnych na potrzeby projektu „IQSell: „Innowacje organizacyjne dla rozwoju (...)
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-1472022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-10-pazdziernika-2022-roku-148.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest Zakup aparatury badawczej dla Centrum Produktu Regionalnego w ramach projektu Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności UPWr z podziałem na dwie części: część 1 - Jednokomorowy reaktor do modyfikacji skrobi, część 2 - Ekstruder dwuślimakowy
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-482023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-27-lutego-2023-roku-50.html
Naukowcy biorący udział w projekcie zbadają nastawienie i preferencje konsumentów do innowacyjnych produktów żywnościowych, m. in. zamienników mięsa, w społeczeństwach krajów uczestniczących w projekcie tj. Szwecji, Polski, Litwy, Ukrainy i Mołdawii. Wspólnie podjęte działania mają na celu rozeznanie podejścia konsumentów do nowych produktów na rynku oraz ułatwienie komponowania zdrowej i zrównoważonej diety.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-w-miedzynarodowym-projekcie-susplant-3919.html

Rezultaty: 1151 - 1160 z 153 podstron

  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 153