Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Jednym z ważnych elementów tradycji naszego uniwersytetu była i jest pamięć o zmarłych pracownikach. To zarówno tradycyjna minuta ciszy podczas inauguracji roku akademickiego, upamiętniająca tych, którzy odeszli, jak też inicjatywa porządkowania grobów rektorów UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pro-memoria-3401.html
Tegorocznym laureatem stypendium im. Anny Pasek został Krzysztof Wolski, doktorant w Instytucie Inżynierii Środowiska na Wydziale Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Stypendium przyznano po raz 11.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorant_upwr_ze_stypendium_im_anny_pasek-147.html
Jakub Chruściński, absolwent gospodarki przestrzennej na UPWr, wieloletni prezes SKN Planowania Przestrzennego „Puzzle”, otrzymał nagrodę ministra infrastruktury za najlepszą pracę inżynierską – poświęcił ją identyfikacji i ocenie ryzyka lokalnych powodzi opadowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nagroda_ministra_za_najlepsza_prace_inzynierska-427.html
Trzy granty z programu Preludium 12 Narodowe Centrum Nauki przyznało doktorantkom Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Dofinansowanie do badań – łącznie ok. 250 tysięcy złotych – dostaną Dorota Rzechonek, Joanna Kozłowska i Sandra Sordon.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/granty_ncn_dla_doktorantek_biotechnologii-558.html
Prof. Anna Sokół-Łętowska z Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych o tym, dlaczego warto kisić warzywa i jak na zimę robić przetwory z owoców.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci_upwr_radza_jak_robic_przetwory-341.html
Prof. Anna Chełmońska-Soyta została powołana przez ministra nauki do Komitetu Polityki Naukowej. Dwuletnia kadencja rozpocznie się 1 czerwca 2020 roku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-chelmonska-soyta-czlonkiem-komitetu-polityki-naukowej-3318.html
Tematem tegorocznej – dziewiątej już – Szalonej Studenckiej Nocy Naukowej będą odkrycia i wynalazki, które zmieniły świat. 28 lutego gwiazdą będzie Dawid Myśliwiec, chemik i popularyzator nauki na YT.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/noc_naukowa_o_wielkich_odkryciach-211.html
W ramach „Współpracy na rzecz innowacji i wymiany dobrych praktyk” (program Erasmus+) na UPWr realizowane są trzy projekty międzynarodowe – SEMA II dla wielofunkcyjnego rolnictwa, TOPAS dla wypełnienia luk w systemie edukacji przyrodniczej i PAWER dla zwiększenia mobilności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowe_projekty_erasmus_na_upwr-451.html
Stworzenie centrum analizy sensorycznej żywności z ukierunkowaniem na novel food – to długofalowy cel związany z projektem SEASONED prof. Agnieszki Kity, przewodniczącej Rady Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia i lidera WZB „Żywność i zdrowie”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-z-projektem-z-programu-horizon-widera-3825.html
Właśnie zakończył się 3-letni projekt badawczy realizowany przez pracowników Katedry Żywienia Człowieka oraz Wydział Zdrowia i Spraw Społecznych i Departament Edukacji Miasta Wrocławia badający stan zdrowia wrocławskich nastolatków.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy_z_upwr_zwazyli_uczniow_we_wroclawiu-314.html

Rezultaty: 1181 - 1190 z 148 podstron

  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 148