Przeciwwirusowy spray na gardło z wnętrzności ryb – brzmi niedorzecznie, ale na Islandii to tylko jeden z wielu ciekawych przykładów wykorzystania odpadów przemysłu spożywczego, o których na szkoleniu EEA School on Adding Value to Food Side Streams na Islandii dowiedziały się studentka biotechnologii Patrycja Ziuzia i dr Ewa Szczepańska z Katedry Chemii UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/drugie-zycie-odpadow-po-co-wyrzucac--kiedy-mozna-wykorzystac-3652.html
Dziedzina badań naukowych
Nagrody indywidualne I stopnia
dr hab. Przemysław Bąbelewski, prof. UPWr
dr Pola Borusewicz
prof. Wojciech Dobicki
dr hab. Kamila Glińska-Suchocka, prof. UPWr
dr hab. Marcin Jankowski, prof. UPWr
dr hab. Bartosz Jawecki
dr hab. Robert Kasperek
dr Kamil Kaźmierski
dr hab. Joanna Klećkowska-Nawrot
dr hab. Joanna Kolniak-Ostek, prof. UPWr
dr hab. Aleksandra Mirończuk, prof. UPWr
dr hab. Małgorzata Ochota
dr hab. Agnieszka Partyka
dr Kamila Pawłuszek
dr hab. Katarzyna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2019
Wydziałowa Komisja ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia
Przewodniczący: dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. uczelni
Członkowie:
dr hab. inż. Agnieszka Tajner-Czopek,
dr hab. inż. Tomasz Zięba,
dr hab. inż. Małgorzata Kapelko-Żeberska,
prof. dr hab. inż. Anita Rywińska,
dr hab. inż. Wojciech Łaba,
dr hab. inż. Anna Zimoch-Korzycka,
prof. dr hab. inż. Anna Pęksa,
dr hab.inż. Anna Sokół-Łętowska,
dr inż. Ewa Raczkowska,
dr hab. inż. Agnieszka Nawirska-Olszańska,
dr inż. Robert Gajda,
dr (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/studia/system-zapewnienia-jakosci-ksztalcenia/wydzialowa-komisja-zjk
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.