Numer oferty: 06/2020/TŻ
Nazwa rozwiązania: Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej Opis rozwiązania: Ze względu na specyficzne cechy sensoryczne gryki i jej przetworów, nie jest ona chętnie wykorzystywana w produkcji wyrobów ciastkarskich. Podstawą niniejszego rozwiązania jest receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej o parametrach zbliżonych do tradycyjnego ciasta kruchego, ale o znacznie wyższym potencjale (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kruche-ciasto-z-maki-gryczanej
Młodzi, zdolni naukowcy z nieprzeciętnymi osiągnięciami (stypendia i nagrody Fundacji na rzecz Nauki Polskiej, premiera, ministra nauki, granty programu LIDER) spotkali się z prof. Jarosławem Bosym, rektorem UPWr na „śniadaniu ludzi z pasją”, by porozmawiać o przyszłości UPWr i ich roli w jej budowaniu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/o-przyszlosci-uczelni-z-mlodymi-naukowcami-4243.html
Studenci Architektury Krajobrazu UPWr stworzyli projekty zagospodarowania Kampusu Biskupin w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. – Studenckie pomysły są ciekawe i pełne innowacyjnych oraz „zielonych” rozwiązań projektowych. Dlatego powinny być impulsem do podjęcia działań, aby kampus stał się w przyszłości modelową, wielofunkcyjną przestrzenią publiczną Wrocławia – mówi dr Anna Bocheńska-Skałecka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kampus-biskupin-oczami-studentow--zielony-i-innowacyjny-projektowo-4085.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.