Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/inne-komisje/inne-komisjekomisja-ds-ocen-2.html
Założenie ogrodu społecznego i badanie wpływu wirusów na komórki – to dwa projekty dofinansowane przez FAST, które udało się zrealizować kołom naukowym działającym na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Projekty realizowane były w trudnym czasie pandemii, ale oba udało się zamknąć z sukcesem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/od-ogrodu-dla-seniorow-po-badania-wirusow-projekty-kol-naukowych-upwr-3512.html
Mariusz Szwed, finalista MasterChefa, podczas tegorocznego Święta sera i wina ugotuje dla publiczności kwaśnicę (w sobotę) i gulasz (w niedzielę). I zapewnia, że będzie smacznie!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkie-gotowanie-na-pawlowicach-4439.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html
Doktorantka Szkoły Doktorskiej UPWr Malwina Mularczyk w ramach doktoratu planuje stworzyć suplement dla koni, który będzie miał właściwości zapobiegające insulinooporności, będącej podłożem syndromu metabolicznego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-malwina-mularczyk-biotechnolozka-z-pasja-do-mikrobiologii-3785.html
Marcin Gumowski, doktorant wdrożeniowy Szkoły Doktorskiej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, pracuje nad stworzeniem preparatu antybiotykowego z roślin wyższych – do profilaktyki odchowu drobiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorant-wdrozeniowy-z-upwr-stworzy-alternatywne-antybiotyki-z-roslin-3742.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Doktorantka Szkoły Doktorskiej UPWr Ewa Syguła w ramach projektu Preludium Bis zbada wpływ parametrów procesu pirolizy oraz właściwości substratu na uwalnianie lotnych związków organicznych z biowęgla.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czy-biowegiel-moze-byc-toksyczny-doktorantka-ewa-sygula-to-zbada-3766.html
Nagrody specjalne Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni prof. dr hab. Adam Figiel prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020
Polska wykorzystuje swój hydropotencjał zaledwie w 20 procentach. Wciąż nie doceniamy, jak ważnym źródłem energii może być woda – uważa prof. Robert Kasperek z Instytutu Inżynierii Środowiska UPWr. – Tymczasem zwiększenie udziału energetyki wodnej choćby o kilka procent to poprawa bezpieczeństwa energetycznego kraju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hydroenergia--czysta--tania--stabilna-3773.html

Rezultaty: 111 - 120 z 14 podstron