Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Za nami ECOpiknik zorganizowany przez Samorząd Studencki Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego. Organizatorzy, współpracując z Samorządami Studenckimi WBiNOŻ i WBiHZ, stworzyli wydarzenie pełne atrakcji i inicjatyw proekologicznych, które nie tylko bawiły, ale także edukowały.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ecopiknik-swieto-ekologii-i-integracji-4363.html
Studenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zyskali strefę relaksacyjno-edukacyjną – z poduchami i leżakami do wylegiwania się, a niebawem i ławkami do nauki – sponsorowaną przez firmę Tarczyński.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/strefa_relaksu_dla_studentow_wbinoz-402.html
25 kwietnia Biuro Karier UPWr zaprasza do Centrum Dydaktyczno-Naukowego na pierwsze przyrodnicze targi pracy, a Samorząd Studentów WBiNoŻ zachęca do aktywności jeszcze w czasie studiów podczas „Kariery na topie”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przyrodnicze_targi_pracy_i_kariera_na_topie-396.html
Dr Marta Czaplicka z Katedry Ogrodnictwa Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego tłumaczy, czy można bezpiecznie jeść paprykę, w której znajdziemy małą papryczkę lub pomidora z kiełkami w środku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_radzi_kiedy_w_pomidorze_znajdziesz_kielki-329.html
Do najważniejszych wydarzeń pierwszego posiedzenia senatu w roku akademickim 2017/2018 należało powołanie wraz z Hunan Agricultural University podwójnie dyplomowanej specjalizacji na ogrodnictwie. Prorektorzy poinformowali o działalności swoich pionów i planach na kolejny rok.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wrzesniowe_posiedzenie_senatu_2017-528.html
w sprawie wprowadzenia zmian do uchwały nr 76/2020 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 30 października 2020 roku w sprawie powołania Senackiej Komisji Statutowej na kadencję 2020-2024 z późn. zm.
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2023-rok/uchwala-nr-482023-senatu-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-27-pazdziernika-2023-roku-49.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020

https://rekrutacja.upwr.edu.pl/aktualnosci/spotkania-ze-szkolami-69.html
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu wspólnie z badaczami z Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalnej PAN w konkursie Narodowego Centrum Badań i Rozwoju zdobyli najwyższą punktację. I dofinansowanie w kwocie blisko 2,5 miliona, z czego 800 tys. trafi na UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prawie-800-tys-zl-z-ncbir-na-badania-nad-chloniakami-3432.html
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html

Rezultaty: 1211 - 1220 z 152 podstron

  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 152