Przeciętna wigilijna kolacja to 2500 kalorii – tradycyjnych 12 potraw ma swoją wartość jak widać nie tylko symboliczną. Ale jak mówi dr Danuta Figurska-Ciura z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr, święta są od świętowania, a codzienność od odchudzania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_odchudzajmy_sie_po_swietach-467.html
Daria Marczak, doktorantka z Instytutu Inżynierii Środowiska otrzymała Stypendium im. Mariana Suskiego w zakresie nauk inżynieryjno-technicznych. Stypendium jest przyznawane w ramach wrocławskiego Studenckiego Programu Stypendialnego. Rok temu Daria w tym samym programie otrzymała wyróżnienie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/daria-marczak-ze-stypendium-dla-doktorantow-3926.html
Dwa projekty z konkursu Miniatura 6 będą realizować naukowcy z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Prof. Małgorzata Kapelko-Żeberska będzie pracować nad nowym sposobem otrzymywania skrobi opornej, a dr Robert Gajda nad opracowaniem pierwszego w Polsce kwestionariusza pozwalającego ocenić ryzyko żywieniowe seniorów mieszkających w społeczności lokalnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miniatura-6-dla-upwr--skrobia-oporna-i-zywienie-seniorow-3900.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.