Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Stworzenie centrum analizy sensorycznej żywności z ukierunkowaniem na novel food – to długofalowy cel związany z projektem SEASONED prof. Agnieszki Kity, przewodniczącej Rady Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia i lidera WZB „Żywność i zdrowie”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-z-projektem-z-programu-horizon-widera-3825.html
w sprawie powołania komisji odbiorowej zadania inwestycyjnego zrealizowanego w ramach projektu pn. „Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności” wchodzącego w skład przedsięwzięcia realizowanego pn. „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2022-rok/zarzadzenie-nr-132022k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-7-lutego-2022-roku-13.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/rzecznicy-dyscyplinarni-komisje-dyscyplinarne-komisja-pojednawcza-i-dorazne/rzecznicy-dyscyplinarni-komis-1.html
Prof. Filip Boratyński wraz z WZB BioActiv nawiązał międzynarodową współpracę z egipskim naukowcem, by razem badać m.in. mikrobiologiczną produkcję barwników z udziałem grzybów endofitycznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-zdobyli-ponad-1-1-mln-zl-dofinansowania-z-programu-polonez-bis-1-3832.html
Prof. Tomasz Kowalczyk z Katedry Kształtowania i Ochrony Środowiska UPWr o tym, jakie wnioski powinniśmy wyciągnąć z ostatnich, trudnych dni, o wycince lasów i przesiedleniach najbardziej narażonych na powodzie miejscowości, które mogą stać się koniecznością.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--oddajmy-rzekom-przestrzen-na-rozlewanie-sie-w-trakcie-powodzi-4432.html
W grudniu zorganizowali Szlachetną Paczkę i podarowali Wigilię starszym, samotnym osobom. W styczniu zapraszają do swojego sztabu WOŚP. Studentów UPWr nie trzeba namawiać do pomagania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci_charytatywnie_szlachetna_paczka_wosp_i_nie_tylko-441.html

https://bip.upwr.edu.pl/redakcja-bip/redaktorzy-bipkatarzyna-ro-1.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/komisje-rektorskie/komisje-rektorskierektorska--5.html
Bartosz Czech, doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr, laureatem konkursu Polskiego Towarzystwa Bioinformatycznego. Promotorzy wyróżnionej pracy to prof. Joanna Szyda i prof. Bernt Guldbrandtsen z Uniwersytetu Aarhus.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bartosz-czech-doceniony-przez-polskie-towarzystwo-bioinformatyczne-3330.html
Prof. Mirosław Anioł Sposób otrzymywania 1,3-diarylo-propan-1-onu 2’-hydroksy-4-butylochalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-butylochalkonu 2’-hydroksy-4-propoksychalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-propoksychalkonu 2’-hydroksy-4-propylochalkon i sposób otrzymywania2’-hydroksy-4-propylochalkonu 3’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-karboksychalkonu 2’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 2’-amino-4-karboksychalkonu Prof. Jerzy Bieniek Zestaw do (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2019

Rezultaty: 121 - 130 z 15 podstron