Promotorka Szkoły Doktorskiej UPWr prof. Agnieszka Partyka mówi o różnorodności wyzwań, z jakimi stykają się promotorzy, a także o tym, że współpraca odgrywa kluczową rolę w kierowaniu, inspirowaniu i wspieraniu doktorantów w drodze do osiągnięcia celów naukowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dobry-promotor-wszechstronny-i-elastyczny-4346.html
Co było pierwsze, jajko czy kura? W hodowli ptaków ozdobnych Wiktora Tarłowskiego z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, był to… bażant! Student weterynarii opowiada o początkach swojej przygody z hodowlą kur rasowych, które rasy są największe, które należą do najdroższych, a które przypominają… króliki!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nietypowa-pasja-studenta-upwr-3982.html
Do czwartej edycji konkursu Beethoven Classic wpłynęło aż 67 wniosków – jedynie 15 z nich zakwalifikowało się do finansowania. Wśród niewielkiej liczby badaczy, których wnioski zostały pozytywnie rozpatrzone znajduje się dr Iga Solecka, naukowczyni z Instytutu Gospodarki Przestrzennej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wspolpraca-nie-zna-granic-beethoven-4-na-upwr-3711.html
Przeciętna wigilijna kolacja to 2500 kalorii – tradycyjnych 12 potraw ma swoją wartość jak widać nie tylko symboliczną. Ale jak mówi dr Danuta Figurska-Ciura z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr, święta są od świętowania, a codzienność od odchudzania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_odchudzajmy_sie_po_swietach-467.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.