Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Prof. Filip Boratyński wraz z WZB BioActiv nawiązał międzynarodową współpracę z egipskim naukowcem, by razem badać m.in. mikrobiologiczną produkcję barwników z udziałem grzybów endofitycznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-zdobyli-ponad-1-1-mln-zl-dofinansowania-z-programu-polonez-bis-1-3832.html
Profesor Jan Twardoń, specjalista z zakresu rozrodu zwierząt, fizjologii i patologii gruczołu mlekowego, objął funkcję prezesa Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych w kadencji 2020-2023.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-jan-twardon-prezesem-polskiego-towarzystwa-nauk-weterynaryjnych-3391.html
Daria Marczak, doktorantka z Instytutu Inżynierii Środowiska otrzymała Stypendium im. Mariana Suskiego w zakresie nauk inżynieryjno-technicznych. Stypendium jest przyznawane w ramach wrocławskiego Studenckiego Programu Stypendialnego. Rok temu Daria w tym samym programie otrzymała wyróżnienie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/daria-marczak-ze-stypendium-dla-doktorantow-3926.html
Dwa projekty z konkursu Miniatura 6 będą realizować naukowcy z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Prof. Małgorzata Kapelko-Żeberska będzie pracować nad nowym sposobem otrzymywania skrobi opornej, a dr Robert Gajda nad opracowaniem pierwszego w Polsce kwestionariusza pozwalającego ocenić ryzyko żywieniowe seniorów mieszkających w społeczności lokalnej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miniatura-6-dla-upwr--skrobia-oporna-i-zywienie-seniorow-3900.html
Cel: 2025 rok – uniwersytet 3. generacji, 2030 – 4.0, czyli uniwersytet innowacyjny. Prof. Tadeusz Trziszka, rektor Uniwersytetu Przyrodniczego, tłumaczy, jakie najważniejsze wyzwania przyniesie nadchodzący rok akademicki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rektor_tadeusz_trziszka_to_rok_przelomu-88.html
Jubileusz 70-lecia – prof. Krzysztof Kuczewski o swoich pasjach związanych z wodą, o tym, czego uczy studentów i dlaczego i w życiu, i w pracy ważne są uczciwość i sprawiedliwość.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jestesmy_tylko_czastka_natury-769.html
Zbigniew Koźlik, szef kuchni hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu o swojej miłości do gotowania, o odkrywaniu produktów regionalnych i promowaniu polskiej kuchni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/iv_swieto_sera_i_wina_stol_laczy_ludzi-523.html
Ryby głosu nie mają, ale wielkością, kształtem, barwą, rodzajem łuski i pochodzeniem mówią nam, że różnią się między sobą i to znacznie – twierdzi prof. Danuta Figurska-Ciura z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr i odpowiada na nurtujące nas przed świętami pytania: jeśli nie karp, to co, które ryby są najzdrowsze, jak rozpoznać czy ryba jest świeża, usunąć jej charakterystyczny zapach i kupować odpowiedzialnie?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--jak-kupowac-ryby-odpowiedzialnie--a-jesli-nie-karp--to-4215.html
Prof. Anna Chełmońska-Soyta na czele Senatu konsorcjum EU GREEN wraz z powołanymi prof. Giorgio Pelosi z Uniwersytetu w Parmie jako wiceprzewodniczącym i sekretarzem Pauliną Zaweracz, kierownikiem projektu EU GREEN na UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prorektor-upwr-przewodniczaca-senatu-eu-green-4213.html
O kluczowych aspektach kształcenia doktorantów, cechach, które definiują dobrego doktoranta i promotora oraz o ewaluacji modelu szkoły doktorskiej po czterech latach jego działania opowiada prof. Agnieszka Medyńska-Juraszek.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-agnieszka-medynska-juraszek--dobry-promotor-jest-przewodnikiem-po-swiecie-nauki-4284.html

Rezultaty: 1331 - 1340 z 153 podstron

  • 1
  • 133
  • 134
  • 135
  • 153