Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Dzięki współpracy Familijnej i prof. Moniki Bronkowskiej z Katedry Żywienia Człowieka, podjętej w wyniku projektu partnerstwa naukowo-biznesowego MOZART, powstały właśnie nowe wyroby piekarnicze i cukiernicze o niskim indeksie glikemicznym, z wysoką zawartością błonnika pokarmowego i bogate w beta-glukany.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wdrozenie-efektow-wspolpracy-prof-moniki-bronkowskiej-z-familijna-3490.html
Na święta kupujemy za dużo i przygotowujemy za dużo. Dlatego warto na te kilka dni wyrzuć z naszego słownika słowo „zabraknie”. Święta można odchudzić i zaraz powiem jak, choć sama jestem zwolennikiem teorii, że od odchudzania jest codzienność – mówi prof. Danuta Figurska-Ciura z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--jak-odchudzic-swieta-i-przygotowac-weganska-wigilie-3689.html
Dr Łukasz Kuta. Doktorat robił w Instytucie Inżynierii Rolniczej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Pracuje w Katedrze Kształtowania i Ochrony Środowiska, gdzie uczy studentów bezpieczeństwa pracy, ryzyka zawodowego, ergonomii, projektowania i diagnozowania stanowisk pracy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-lukasz-kuta--ucze-studentow--ze-bezpieczenstwo-to-naprawde-istotna-sprawa-3683.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Prof. Mirosław Anioł3’-Amino-4-benzyloksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-benzyloksychalkonu2’-Metoksy-3-metoksy-4-benzyloksychalkon i sposób otrzymywania 2’-metoksy-3-metoksy-4-benzyloksychalkonu4’-Amino-3-metoksy-4-benzyloksychalkon i sposób otrzymywania 4’-amino-3-metoksy-4-benzyloksychalkonu4’-Amino-4-etylochalkon i sposób otrzymywania 4’-amino-4-etylochalkonu4’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 4’-amino-4-karboksychalkonu2’-Amino-3-metoksy-4-benzyloksychalkon i (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow
Nowo mianowana profesor Alicja Kucharska o swojej naukowej miłości, czyli dereniu, którym zajmuje się już 18 lat i który ciągle dostarcza nowych pomysłów do badań naukowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-alicja-kucharska--deren-to-moja-milosc-3895.html
Radosław Ratajszczak, prezes Wrocławskiego Ogrodu Zoologicznego, profesorem honorowym Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Nam mówi o mądrej miłości do zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prezes_zoo_przegralismy_walke_o_przyrode-272.html
Prof. Wojciech Dobicki z Katedry Limnologii i Rybactwa o chorobie wieku dziecięcego, z której nie wyrósł i która przerodziła się naukową pasję.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_dobicki_nominacja_belwederska_to_satysfakcja_i_ulga-240.html
Nowo mianowana prof. Edyta Kostrzewa-Susłow o wyjątkowych właściwościach flawonoidów, odkrywaniu tradycyjnej medycyny i marzeniach naukowca.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rosliny-na-zdrowie-dwa-3357.html

Rezultaty: 1381 - 1390 z 147 podstron

  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 147