Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Nowo powołany profesor Robert Kupczyński z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt o mądrości krów, ich wpływie na rozwój cywilizacji, żywności funkcjonalnej i o tym, co stosunek do zwierząt mówi o człowieku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-kupczynski--mleko-w-moim-domu-jest-zawsze-3375.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
Prof. Aleksandra Mirończuk, Estera Trzcina i dr Luca Demarchi to tegoroczni stypendyści programu im. Bekkera Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej. Na swoje projekty zdobyli ponad pół miliona złotych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/troje-naukowcow-z-upwr-ze-stypendium-bekkera-4014.html
Barbara Barańska-Malinowska, dyrektor Biblioteki Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, nie żyje. – Za szybko, za pół roku miała mieć wszystko dopięte na ostatni guzik w najlepiej zarządzanej w Polsce bibliotece uczelnianej – mówią jej podwładni i szefowie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zegnamy-barbare-baranska-malinowska-3486.html
Profesor Jerzy Juszczak, twórca najlepszej w Polsce Katedry Hodowli Bydła, rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w latach 1986-1990 zmarł 13 czerwca 2020 roku. Miał 92 lata.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zmarl-profesor-jerzy-juszczak-3371.html
Przyznaje, że praca młodego naukowca w Polsce nie zawsze jest łatwa, szczególnie w konkurencyjnej dziedzinie, którą sama się zajmuje, czyli technice sanitarnej. Ale można! Dr Aleksandra Bawiec doktorat obroniła z wyróżnieniem, a na swoim koncie ma 34 publikacje, w tym wiele w renomowanych czasopismach zagranicznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-bawiec--zawsze-bylam-kujonem--nie-mam-czasu-sie-nudzic-3488.html
Z Jensem Nielsenem – specjalistą od metabolizmu drożdży, ludzkiej flory jelitowej oraz produkcji biopaliw i biochemikaliów – rozmawiamy o tym, czy możliwy jest świat bez ropy, jak bakterie w jelitach wpływają na nasze zdrowie i czy kiedyś to właśnie bakterie nas uzdrowią.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czy_biotechnologia_uratuje_swiat-561.html
Dr Jarosław Waroszewski z Instytutu Nauk o Glebie i Ochrony Środowiska dostał stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego – dla wybitnie uzdolnionych młodych naukowców. W swoich badaniach analizuje, jak domieszka lessów do gleb zmienia ich rozwój.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/w_nauce_pierwsze_jest_zalozenie-618.html
Tegoroczna konferencja „Studenci zagraniczni w Polsce 2022” miała dać odpowiedzi na pytania, jak powinno wyglądać umiędzynarodowienie polskich uczelni, zwłaszcza w kontekście doświadczenia pandemii. Dzisiaj jednak jednym z kluczowych wątków stała się wojna w Ukrainie i ponad 2 miliony uchodźców, którzy dotarli do Polski – wśród nich jest wielu studentów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/study-in-poland-2022-3767.html
Dr Kamil Sierżant z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr wyróżniony nagrodą Nor-Feed-Award 2017 – za pracę doktorską dotyczącą zastosowania polifenoli w żywieniu zwierząt hodowlanych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr_sierzant_z_upwr_z_nagroda_nfa_2017-327.html

Rezultaty: 1391 - 1400 z 147 podstron

  • 1
  • 139
  • 140
  • 141
  • 147