Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Naukowcy Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zdobyli finansowanie na trzy innowacyjne projekty badawcze, które zrealizują wspólnie z uczelniami i przedsiębiorstwami z całej Europy. Zajmą się zwiększeniem odporności rolnictwa na suszę, monitorowaniem aktywności sejsmicznej oraz ulepszaniem produktów spożywczych pochodzenia roślinnego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/trzy-projekty-programu-horyzont-europa-dla-upwr-4408.html
Sery od podszewki, pokazy kulinarne, wyróżnienia dla najlepszych winiarzy i serowarów – III Święto Sera i Wina przyciągnęło do Pawłowic smakoszy, znawców, producentów i tych, którzy uczą, jak produkować najlepiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bylo_pysznie_i_regionalnie-727.html
Dr Agnieszka Śmieszek w ramach projektu realizowanego m.in. z Instytutem Matki i Dziecka w Warszawie otrzymała dofinansowanie z Agencji Badań Medycznych w wysokości 1 332 490 zł
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ponad-milion-zlotych-z-agencji-badan-medycznych-dla-dr-agnieszki-smieszek-3550.html
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego organizatorem Narodowego Kongresu Nauki. Na PWr spotkali się najważniejsi przedstawiciele polskiej nauki. Moderatorem akademickiego panelu był prof. Tadeusz Trziszka – rektor UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nauka_dla_zysku_czy_zysk_dla_nauki-662.html
– Nietoperze to wrażliwa i zagrożona grupa ssaków. Wszystkie gatunki, które występują w Polsce znajdują się pod ochroną prawną. Rzetelna edukacja jest jedną z podstaw ich ochrony – mówi Łukasz Iwaniuk, jeden z organizatorów Wrocławskiego Festiwalu Nietoperzy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nietoperze-chronmy-nocnych-mieszkancow-wroclawia-3528.html
Na wielkanocnych stołach w większości polskich domów zagoszczą wędliny. Najpopularniejszymi przysmakami są oczywiście biała kiełbasa i szynka, choć nie wszyscy wiedzą, dlaczego biała kiełbasa jest biała i ile jest szynki w szynce.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--dlaczego-biala-kielbasa-jest-biala-ile-jest-szynki-w-szynce-3504.html
mgr Paweł Buksakasystentpokój 207; tel. 71 320 5281e-mail: pawel.buksak@upwr.edu.plKonsultacje:poniedziałek, godz. 13:30-14:15 (stacjonarnie)piątek, godz. 9:30-10:15 (stacjonarnie)wtorek, godz. 8:30-10:00 (zdalnie, po uprzednim kontakcie mailowym) mgr Anna Cegłowska-McCannstarszy asystentpokój 305; tel. 71 320 5286e-mail: anna.ceglowska-mccann@upwr.edu.plKonsultacje:poniedziałek, godz.10:15-11:45 (stacjonarnie)piątek, godz. 11:35-13:05 (stacjonarnie) mgr Stanisław Chwiszczukasystentpokój (...)
https://sjo.upwr.edu.pl/studium/konsultacje/zespol-jezyka-angielskiego
AGROBIZNES– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2021/2022 - dr inż. Małgorzata Krotowska, tel. 71 320-1762, email: malgorzata.krotowska@upwr.edu.pl    AGROINŻYNIERIA– studia stacjonarne I stopnia (wg rocznika rozpoczęcia studiów) 2024/2025 - dr inż. Marek Brennensthul  tel. 71 320-5827, email: marek.brennensthul@upwr.edu.pl 2022/2023 - dr hab. Krzysztof Lech, prof. uczelni, tel. 71 320-5959, email: krzysztof.lech@upwr.edu.pl   2021/2022 - dr inż. Beata Cieniawska, (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/studia/opiekunowie-lat-i-kierunkow-studiow
UPWr poszerza granice swoich naukowych poszukiwań, a badawcze fascynacje naukowców UPWr wykraczają poza orbitę ziemską. Nasza kosmiczna ma wyraźnie dwa kierunki: geodezja satelitarna i astrobiologia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kosmos_nowa_przestrzen_badawcza_upwr-38.html

Rezultaty: 1411 - 1420 z 152 podstron

  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 152