Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Na studia rolnicze trafiła przypadkiem, marzyła bowiem o oceanografii. Szybko się jednak na nich odnalazła, a jej pasją stało się winogrodnictwo. Dziś dr Marta Czaplicka swoją wiedzę przekazuje innym. – Lubię zajęcia ze studentami, ich ciekawość, odwagę i kreatywność – mówi nauczycielka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-marta-czaplicka-nie-boje-sie-trudnych-pytan-3606.html
Zanim strategię Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na lata 2017-2020 zaakceptuje senat uczelni, musi to zrobić konwent. Posiedzenie było również okazją do omówienia obszarów współpracy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/posiedzenie_konwentu_upwr-624.html
Hotel dla owadów, turbina wiatrowa zintegrowana z panelami fotowoltaicznymi czy izolowanie kurkuminy z kurkumy – to niektóre efekty mini projektów badawczych realizowanych we współpracy UPWr i szkółzawodowych w ramach unijnego projektu „Czas na zawodowców”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czas_na_zawodowcow_z_upwr-131.html
300 milionów złotych z Regionalnego Programu Operacyjnego – to wymierny efekt porozumienia pomiędzy Uniwersytetem Przyrodniczym i Dolnośląskim Urzędem Marszałkowskim dotyczącym budowy „Zielonej Doliny”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_podpisano_porozumienie_upwr_i_samorzadu-535.html
 Prof. Dr. Cezary Kabała Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (WUELS)Institute of Soil Science, Plant Nutrition and Environmental Protectioncezary.kabala(at)upwr.edu.plOffice:50-375 Wrocław, ul.Grunwaldzka 53, Building C-1, room 112+48 71 3201943 https://orcid.org/0000-0001-9796-3716 Research interests  soil origin and transformation in relation to soil forming factors in various latitude and altitude zones, development of soil classification, including (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/kabala
Prof. Anna Chełmońska-Soyta, prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu do spraw umiędzynarodowienia o planie równości na UPWr, jego realizacji i szansach jakie daje w tym aspekcie EU GREEN: – Wciąż barierą dla kobiet jest uczestnictwo w gremiach decyzyjnych. Konsorcjum przyjęło plan pracy nad parytetem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rownosc-na-upwr-4017.html
Prof. Leszek Pływaczyk – człowiek pełen pasji. Nie tylko swoim wychowankom mówi: – Nie marnujmy życia, pracujmy – nie tylko dla siebie...
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-jak-swieto-nauki-3441.html
Nowo mianowana prof. Anna Gliszczyńska o tym, co wiemy dzięki chemikom, co to jest chemia żywności, do czego można wykorzystać fosfolipidy i co kryje się pod terminem „biokataliza”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-gliszczynska--chemia-jest-kluczem-do-poznania-zywych-organizmow-3992.html
Podczas Święta sera i wina w Centrum Produktu Regionalnego UPWr będzie można zwiedzić serowarnię i zobaczyć, jak wytwarza się sery rzemieślnicze. W tajniki tego procesu wprowadzać będzie dr Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zapraszamy-do-zwiedzania-serowarni-4132.html
Dr Justyna Sołtysiak została wykładowcą roku akademickiego 2018/2019, a prof. Wojciech Niżański zdobył wyróżnienie. Tytuły przyznali słuchacze Uniwersytetu Dzieci, a nasi naukowcy podkreślają: – To satysfakcja, bo słuchacz trudny i wymagający.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet_dzieci_to_dopiero_jest_wyzwanie-94.html

Rezultaty: 1531 - 1540 z 161 podstron

  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 161