Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Nauki biologiczne
Kamila Liman – Wykorzystanie biologii syntetycznej do konstrukcji szczepu drożdży Yarrowia lipolytica w kierunku wydajnej produkcji likopenu
Katarzyna Krajewska – Rola układu molekularnego IncRNA MEG3-miR19a-BMP4 w biologii komórek tkankikostnej
Klaudia Bukowiec – Badanie wpływu poziomu nadtlenienia hodowli na proces biosyntezy lipidów przez drożdże Yarrowia lipolytica
Technologia żywności i żywienia
Kamil Haładyn – Powłoki polisacharydowe jako czynnik kształtujący (...)
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/studenckie-projekty-badawcze/mlode-umysly-young-minds-project/zwyciezcy-i-edycji2
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.