Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Nagrody w dziedzinie dydaktycznej indywidualne i zespołowe I, II i III stopnia:
dr Wiesław BIELAS
dr inż. Małgorzata BINIAK-PIERÓG
dr inż. Anna BOCHEŃSKA-SKAŁECKA
dr Hieronim BOROWICZ
dr hab. inż. Kazimierz ĆMIELEWSKI, prof. nadzw.
dr Grzegorz DEJNEKA
dr Kamila GLIŃSKA-SUCHOCKA
dr inż. Mirosław KACZAŁEK
dr hab. inż. Robert KALBARCZYK, prof. nadzw.
Dr inż. Jan KAZAK
dr Liliana KICZAK
dr inż. Wojciech KILIAN
dr Katarzyna KOSEK-PASZKOWSKA
dr inż. Piotr (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych-2016
„Kefir roślinny”, zielone wiaty przystankowe, aplikacja, dzięki której można dzielić się żywnością, bioindykatory do wykrywania metali ciężkich – to projekty nagrodzone i wyróżnione w konkursie podsumowującym pierwszy semestr przedmiotu przedsiębiorczość akademicka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pomysly-na-studenckie-start-upy-1268.html
Nagrody specjalne
Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni
prof. dr hab. Adam Figiel
prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański
prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło
Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia
dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni
dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni
dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni
dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni
dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni
dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020
Pierwszy cel z „siedemnastki” wyznaczającej zrównoważony rozwój jest jasny. To wyeliminowanie ubóstwa we wszelkich jego formach – na całym świecie. Każdy z 17 Celów Zrównoważonego Rozwoju ma zdefiniowane zadania, ale jednocześnie można mówić o swoistym przenikaniu się i celów, i zadań, bo nie tylko są one ze sobą powiązane, ale realizacja każdego z nich determinuje pozostałe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/walka-z-ubostwem-cel-pierwszy-z-siedemnastu-4173.html
Wydział Rolniczy Uniwersytetu Wrocławskiego 1945-1951
Organizacja i powołanie władz wydziału
Powołany po zakończonej wojnie Wydział Rolnictwa Uniwersytetu Wrocławskiego stał się kontynuatorem długoletnich tradycji nauk rolniczych rozwijanych w Dublanach pod Lwowem. To tam w 1856 roku staraniem Gospodarskiego Towarzystwa Galicyjskiego utworzono wzorcową Szkołę Gospodarstwa Wiejskiego, która w 1901 roku stała się Akademią Rolniczą, pierwszą na ziemiach polskich akademicką uczelnią rolniczą. W (...)
https://wpt.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia/historia
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.