Od 1996 roku przy INoGiOŚ działa Studenckie Koło Naukowe Gleboznawstwa i Ochrony Środowiska.
(autorka logo: Anna Walkiewicz (Rusek))
Celem koła naukowego jest aktywne włączanie studentów w prace badawcze, działania edukacyjne i popularyzacyjne na rzecz ochrony środowiska, nauk o glebie i nauk pokrewnych.
SKN GiOŚ wywodzi się z Studenckiego Koła Naukowego Gleboznawców, utworzonego w 1964 przy ówczesnej Katedrze Gleboznawstwa WSR. Jego pierwszymi członkami byli studenci specjalizacji (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/dydaktyka/kolo-naukowe
W najnowszym odcinku podcastu eksperci dr Anna Budny-Walczak z Katedry Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt i Tomasz Stępień, Współpracownik Fundacji Psi Ratownicy opowiadają o psach terapeutycznych, przewodnikach i ratowniczych. Mówią m.in. o ich bohaterskich misjach, jak przeszukują gruzowiska i odnajdują zaginione osoby, czy o psach, które bezpiecznie prowadzą przez życie osoby z niepełnosprawnościami.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/psy-ratownicze--terapeutyczne-i-przewodnicy-bohaterowie-na-czterech-lapach-4191.html
Oferta UPWr skierowana jest do przedsiębiorców, naukowców, instytucji badawczo-rozwojowych, administracji publicznej i jednostek samorządu terytorialnego.
Zapraszamy do kontaktu z pracownikami Centrum Badawczo-Rozwojowego:
ŻYWNOŚĆ
dr inż. Joanna Wicińska, tel. +48 725 550 881, e-mail: joanna.wicinska@upwr.edu.pl
WETERYNARIA
mgr inż. Anna Szczypka, tel. +48 609 655 566, e-mail: anna.szczypka@upwr.edu.pl
OCHRONA ŚRODOWISKA, GOSPODARKA ODPADAMI, ROLNICTWO, OGRODNICTWO, HODOWLA ZWIERZĄT
dr (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.