Zakład Anatomii Zwierząt:
Badania naukoweProf. dr hab. Maciej JaneczekDr hab. Aleksander Chrószcz, prof. uczelni
Badania z zakresu archeozoologii i paleopatologii, badania in vivo na modelach zwierzęcych. Współpraca z Instytutem Archeologii Uniwersytetu Wrocławskiego i Instytutem Archeologii i Etnologii PAN we Wrocławiu, Instytutem Archeologii Słowackiej Akademii Nauk w Nitrze, Katedrą Anatomii Zwierząt Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, Zakładem Chirurgii (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-biostruktury-i-fizjologii-zwierzat/badania-naukowe-katedra-biostruktury
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku
dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
Prof. Mirosław Anioł
Sposób otrzymywania 1,3-diarylo-propan-1-onu
2’-hydroksy-4-butylochalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-butylochalkonu
2’-hydroksy-4-propoksychalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-propoksychalkonu
2’-hydroksy-4-propylochalkon i sposób otrzymywania2’-hydroksy-4-propylochalkonu
3’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-karboksychalkonu
2’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 2’-amino-4-karboksychalkonu
Prof. Jerzy Bieniek
Zestaw do (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2019
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.