Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Nowo mianowana prof. Edyta Kostrzewa-Susłow o wyjątkowych właściwościach flawonoidów, odkrywaniu tradycyjnej medycyny i marzeniach naukowca.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rosliny-na-zdrowie-dwa-3357.html
Już po raz siódmy spotykamy się na Koncercie Noworocznym. I po raz kolejny zbieramy pieniądze, które trafią na konto Fundacji Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci. Bądźmy hojni!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/justyna_steczkowska_gwiazda_naszego_koncertu-858.html
Zakład Anatomii Zwierząt: Badania naukoweProf. dr hab. Maciej JaneczekDr hab. Aleksander Chrószcz, prof. uczelni Badania z zakresu archeozoologii i paleopatologii, badania in vivo na modelach zwierzęcych. Współpraca z Instytutem Archeologii Uniwersytetu Wrocławskiego i Instytutem Archeologii i Etnologii PAN we Wrocławiu, Instytutem Archeologii Słowackiej Akademii Nauk w Nitrze, Katedrą Anatomii Zwierząt Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, Zakładem Chirurgii (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-biostruktury-i-fizjologii-zwierzat/badania-naukowe-katedra-biostruktury
Troje studentów Uniwersytetu Przyrodniczego zakwalifikowało się do programu TopMinds. To Igor Turkiewicz, Karolina Tkacz – doktoranci prof. Anety Wojdyło oraz Marta Kawicka z I roku weterynarii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci_upwr_w_programie_topminds-229.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności, do roku akademickiego 2022/2023 "CAROTA" Sp.z o.o. Bardo"CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"CHRUPEX" WYTWÓRNIA CHRUPEK Bożena Cepuch, Wrocław"NORDIS" Chłodnie Polskie sp. z o.o. Wrocław"PIEKARNIA FAMILIJNA" SP. J. ELŻBIETA KOWALCZYK WITOLD KOWALCZYK"RUNOLAND" sp. z ograniczoną odpowiedzialnością - sp. j. Góra"SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o. Kleszczów"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW W LESZNIE"SULIMAR" Sp. z (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/zarzadzanie
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020
elektorzy w kadencji 2020-2024
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/uczelniana-komisja-wyborcza/komunikaty-uczelnianej-komisji-wyborczej/kadencja-2019-2023/komunikat-nr-42020-uczelnianej-komisji-wyborczej-11.html
Jak rozwijać potencjał intelektualny studentów? Jak uczyć samodzielnej pracy? Jak poznawać mocne i słabe strony? Mamy 22 bezpłatne wejściówki dla naszych pracowników na dwudniowy kongres!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vi_ogolnopolski_kongres_tutoringu_na_upwr-155.html
Prof. Mirosław Anioł Sposób otrzymywania 1,3-diarylo-propan-1-onu 2’-hydroksy-4-butylochalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-butylochalkonu 2’-hydroksy-4-propoksychalkon i sposób otrzymywania 2’-hydroksy-4-propoksychalkonu 2’-hydroksy-4-propylochalkon i sposób otrzymywania2’-hydroksy-4-propylochalkonu 3’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-karboksychalkonu 2’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 2’-amino-4-karboksychalkonu Prof. Jerzy Bieniek Zestaw do (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2019
W sobotę, 9 lutego, po ciężkiej chorobie, zmarł dr hab. Romuald Żmuda, prof. nadzw., dyrektor Instytutu Kształtowania i Ochrony Środowiska. Miał 59 lat.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_romuald_zmuda_nie_zyje-204.html

Rezultaty: 181 - 190 z 20 podstron