Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/oferta-laboratorium-technologii-materialow-i-konstrukcji-budowlanych-40.html
Informacja o seminariach dyplomowych (otwartych również dla studentów innych kierunków).
https://wpt.upwr.edu.pl/ogloszenia/najnowsze-doniesienia-ze-wspolczesnego-rolnictwa--czyli-propozycja-spotkan-z-biznesem-176.html
W pierwszej edycji programu stypendialnego „Magistrant wdrożeniowy na UPWr" stypendia zostały przyznane m.in. autorom prac dotyczących innowacyjnych pasiek, protez dla zwierząt produkowanych z wykorzystaniem technologii druku 3D, a także materiału transplantacyjnego do zastosowań okulistycznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwsze-stypendia-z-programu-magistrant-wdrozeniowy-na-upwr-rozdane-3545.html
w sprawie powołania Komisji oceniającej
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1642021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2021-roku-164.html
Lekarze Wydziału Medycyny Weterynaryjnej UPWr objęli bezpłatną opieką psy ratownicze GOPR-u, WOPR-u i OSP oraz psy „na ratowniczej emeryturze”. Dodatkowo na nasze wsparcie od października mogą liczyć również czworonogi, które przestały pracować, bo uległy wypadkowi lub kontuzji, a którymi opiekuje się Fundacja na Rzecz Psów Pracujących „Psi Ratownicy”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/psy-ratownicze-pod-opieka-upwr-4465.html
Piwo warzone przez absolwentów Wydziału Nauk o Żywności UPWr we wrocławskim Browarze Stu Mostów zdobyło tytuł najlepszego nowego piwa na świecie 2016.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uwarzyli_najlepsze_piwo_na_swiecie-628.html
Numer oferty:  06/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej  Opis rozwiązania: Ze względu na specyficzne cechy sensoryczne gryki i jej przetworów, nie jest ona chętnie wykorzystywana w produkcji wyrobów ciastkarskich. Podstawą niniejszego rozwiązania jest receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej o parametrach zbliżonych do tradycyjnego ciasta kruchego, ale o znacznie wyższym potencjale (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kruche-ciasto-z-maki-gryczanej

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-marcjanna-wimonc-28-11-2022-r--52.html
Konferencja odbyła się pod honorowym patronatem JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu prof. dr hab. Tadeusza Trziszki i Dziekana Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji prof. dr hab. inż. Bernarda Kontnego a zorganizowana została przez Centrum Modelowania Procesów Hydrologicznych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu we współpracy z Politechniką Wrocławską, Uniwersytetem Wrocławskim i Towarzystwem Naukowym Inżynierii i Gospodarki Wodnej, w dniu 22 listopada 2019
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/nasi-pracownicy-wspolorganizatorami-konferencji-naukowo-technicznej-pt--modelowanie-procesow-hydrologicznych-zagadnienia-modelowania-w-sektorze-gospodarki-wodnej-81.html
W minionym już 2021 roku mury naszego Wydziału odwiedzili uczniowie liceum i technikum z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Technicznych w Rakowicach Wielkich. Trzydziestu trzech uczniów wraz z Panią Wicedyrektor Moniką Citow oraz nauczycielką fizyki i chemii Panią Justyną Cieślak zapoznało się z ofertą dydaktyczną naszego Wydziału i zapleczem naukowo-dydaktycznym.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/uczniowie-zespolu-szkol-ekonomiczno-technicznych-w-rakowicach-wielkich-w-laboratoriach-instytutu-inzynierii-srodowiska-116.html

Rezultaty: 181 - 190 z 45 podstron

  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 45