Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Nagrody w dziedzinie dydaktycznej I, II i III stopnia indywidualne i zespołowe: Urszula Ambroziak Dr Wiesław Bielas    Prof. Jerzy Bieniek Dr Anna Bocheńska-Skałecka Dr Filip Boratyński Dr Anna Chojnacka Dr hab. Aleksander Chrószcz, prof. UPWr Dr hab. Kazimierz Ćmielewski, prof. UPWr    Dr Jolanta Dąbrowska Dr Grzegorz Dejneka Dr Arkadiusz Dyjakon    Agnieszka Gałek    Dr hab. Witold Gładkowski Dr Piotr Gołuch Dr hab. Aleksandra Halarewicz, prof. UPWr Igor Jankowski Dr Grzegorz Jóźków    (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-wszystkich-nagrodzonych
Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt: dr inż. Sebastian Opaliński Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji: dr inż. Krzysztof Sośnica dr inż. Marek Trojanowicz Wydział Medycyny Weterynaryjnej: dr Dorota Bukowska dr Michał Dzięcioł dr Jakub Nicpoń dr Artur Niedźwiedź dr Katarzyna Płoneczka-Janeczko Wydział Nauk o Żywności: dr Małgorzata Grabarczyk dr inż. Tomasz Kulik dr inż. Roman Marecik dr Daria Szymanowska-Powałowska Wydział Przyrodniczo-Technologiczny: dr inż. (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-nominacje-inauguracja-roku-akademickiego-2016-2017
28 października 2020 r. odbyła się publiczna obrona rozprawy doktorskiej Pana mgr inż. Tomasza Garbowskiego pt. „Badania nad rozwojem i separacją glonów w środowisku wodnym”.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/mgr-inz-tomasz-garbowski--doktorant-w-naszym-instytucie--uzyskal-stopien-doktora-93.html
Podczas kolejnej edycji Święta sera i wina tłumy wrocławian nie tylko miały okazję zrobić zakupy u najlepszych dolnośląskich winiarzy i serowarów. Były też warsztaty, konkursy, wykłady i plenerowe gotowanie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sery--wina-i-tlumy-wroclawian-4448.html
O rozwoju polskiej innowacyjności i przedsiębiorczości, efekcie Medyceuszy oraz Zielonej Dolinie rozmawiali uczestnicy konferencji Startup Wrocław 2016. Wśród panelistów prof. Tadeusz Trziszka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/startup_wroclaw_2016-797.html
Powołanie nowego konwentu, wręczenie odznak i medali, nadanie tytułu doktora honoris causa i odsłonięcie pamiątkowych tablic w gmachu głównym – z okazji święta uczelni wyróżniono najlepszych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/65-lat-upwr-tak-swietowalismy-3359.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Studenci UPWr zadbali o groby rektorów uczelni przed dniem Wszystkich Świętych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pamietamy-o-rektorach-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-4463.html
Dzięki pomocy miasta mieszkańcy Śródmieścia, okolic ulicy Sopockiej oraz studenci z domów studenckich Labirynt i Zodiak mają do dyspozycji nowe boisko.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/boisko_na_euro_dla_wroclawian_i_studentow-759.html
500 naukowców z różnych dziedzin, scenariusze lekcji pobrane przez 12 tys. nauczycieli i zrealizowanych wśród 400 tys. dzieci. Uniwersytet dla najmłodszych okazał się strzałem w dziesiątkę, a o tym jak go rozwijać rozmawiano na Uniwersytecie Przyrodniczym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet_dzieci_dlaczego_warto_uczyc-793.html

Rezultaty: 181 - 190 z 147 podstron

  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 147