Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Wykorzystanie zwierząt w celach naukowych i edukacyjnych Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jestwpisany pod numerem 0058 do Rejestru Użytkowników zwierząt wykorzystywanychw procedurach, o których mowa w art. 3 Ustawy z dnia 15 stycznia 2015 roku (Dz.U. 2021poz. 1331, 2338) o ochronie zwierząt wykorzystywanych do celów naukowychi edukacyjnych. Zgodnie z Ustawą z dnia 15 stycznia 2015 roku o ochronie zwierząt wykorzystywanychdo celów naukowych i (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/nauka/wykorzystanie-zwierzat-w-celach-naukowych-i-edukacyjnych
Dzięki grantom z programu Miniatura 3 naukowczynie z UPWr będą badać m.in. flawonoidy, grzyby strzępkowe, „zielone” rozpuszczalniki, preparaty białkowe i związki stosowane w leczeniu przeciwnowotworowym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/granty-z-miniatury-3-na-upwr-3310.html
Numer oferty:  03/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania gotowych klusek ziemniaczanych na bazie ziemniaków odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy, nadających się do przechowywania chłodniczego po zapakowaniu w folii termozgrzewalnej  Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe dotyczą klusek otrzymywanych na bazie ziemniaków odmian o tradycyjnym, żółtym, kremowym lub białym (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-kluski-ziemniaczane
Numer oferty:  01/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw Opis rozwiązania: Istniejące obecnie rozwiązania patentowe w tym zakresie dotyczą suszy ziemniaczanych z ziemniaków ugotowanych oraz suszy z ziemniaka surowego, których barwa stabilizowana jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowy-susz-ziemniaczany
Dziedzina badań naukowych Nagrody indywidualne I stopnia dr hab. Przemysław Bąbelewski, prof. UPWr dr Pola Borusewicz prof. Wojciech Dobicki dr hab. Kamila Glińska-Suchocka, prof. UPWr dr hab. Marcin Jankowski, prof. UPWr dr hab. Bartosz Jawecki dr hab. Robert Kasperek dr Kamil Kaźmierski dr hab. Joanna Klećkowska-Nawrot dr hab. Joanna Kolniak-Ostek, prof. UPWr dr hab. Aleksandra Mirończuk, prof. UPWr dr hab. Małgorzata Ochota dr hab. Agnieszka Partyka dr Kamila Pawłuszek dr hab. Katarzyna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2019
w sprawie wprowadzenia zmian do uchwały nr 39/2024 Senatu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 26 września 2024 roku w sprawie powołania Senackiej Komisji Badań Naukowych na kadencję 2024-2028
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/uchwaly/uchwaly-senatu/2024-rok/uchwala-nr-582024-senatu-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-25-pazdziernika-2024-roku-59.html

https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/komisje--rzecznicy--pelnomocnicy/komisje-senackie/komisje-senackiekomisja-stat-1.html
Numer oferty:  02/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego  Opis rozwiązania: Produkcja obranych, konserwowanych ziemniaków przeznaczonych do przechowywania chłodniczego stwarza szereg problemów związanych, zarówno z zahamowaniem ciemnienia miąższu bulw ale i ich (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-ziemniaki-pakowane-prozniowo
Numer oferty:  04/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych  Opis rozwiązania: Istotą proponowanego rozwiązania jest sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kolorowe-pyzy-ziemniaczane-koncentrat

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/narodowe-centrum-nauki/miniatura/miniatura-3-10.html

Rezultaty: 11 - 20 z 67 podstron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 67