Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu stał się oficjalnie częścią sieci Baltic University Programme (BUP). Włączenie się do tej inicjatywy otwiera przed uczelnią nowe możliwości współpracy i wymiany międzykulturowej. To także dostęp do szerokiej gamy kursów, programów i projektów edukacyjnych oraz naukowych dla studentów i pracowników uczelni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-dolacza-do-sieci-baltic-university-programme-4256.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/foodshift2030/tytul-projektu-innowacyjne-s-1.html

https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-marta-sylla-4226.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zrownowazone-miasta-i-regiony-scr/zespol/dr-marta-sylla-10.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/narodowe-centrum-nauki/preludium/preludium-12-16.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zrownowazone-miasta-i-regiony-scr/projekty/identyfikacja-i-ocena-sil-napedowych-zmian-krajobrazow-i-uslug-krajobrazowych-w-kontekscie-planowania-przestrzennego-gminy-9.html
20-24 kwietnia 2016 roku, w Ratniekach k. Rygi odbyła się studencka konferencja pod hasłem „Sustainable Development of Communities On Music Festival LABA DABA case”
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/konferencja-studencka-na-lotwie-102.html
Wrocławski obszar funkcjonalny nie tylko jest w stanie zaspokoić lokalne, wegetariańskie potrzeby żywnościowe mieszkańców, ale nawet ma nadwyżki, którymi mógłby się podzielić. Nie wszystkie z ośrodków badanych na Uniwersytecie Przyrodniczym mają taką możliwość. Wyniki badań pokazują, że europejskie miasta mają problem z samowystarczalnością.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mniej-kalorii--wiecej-swiadomosci-3985.html
Promujący lokalne rolnictwo i ekologiczną żywność projekt FoodSHIFT 2030 pozostawi po sobie, nie tylko ogrody społeczne i przyszkolne, które w ostatnich latach powstały we Wrocławiu. – Widzimy, że społeczność jest gotowa na budowanie bardziej lokalnego systemu żywnościowego i jesteśmy przekonani, że ostatnie 42 miesiące pracy to dopiero początek zmian – mówi dr Małgorzata Świąder z Instytutu Gospodarki Przestrzennej UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/foodshift-2030--dieta-oparta-na-roslinach-jest-zdrowa-i-mniej-obciaza-srodowisko-4083.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html

Rezultaty: 11 - 20 z 42 podstron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 42