„Kefir roślinny”, zielone wiaty przystankowe, aplikacja, dzięki której można dzielić się żywnością, bioindykatory do wykrywania metali ciężkich – to projekty nagrodzone i wyróżnione w konkursie podsumowującym pierwszy semestr przedmiotu przedsiębiorczość akademicka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pomysly-na-studenckie-start-upy-1268.html
Nauki biologiczne
Kamila Liman – Wykorzystanie biologii syntetycznej do konstrukcji szczepu drożdży Yarrowia lipolytica w kierunku wydajnej produkcji likopenu
Katarzyna Krajewska – Rola układu molekularnego IncRNA MEG3-miR19a-BMP4 w biologii komórek tkankikostnej
Klaudia Bukowiec – Badanie wpływu poziomu nadtlenienia hodowli na proces biosyntezy lipidów przez drożdże Yarrowia lipolytica
Technologia żywności i żywienia
Kamil Haładyn – Powłoki polisacharydowe jako czynnik kształtujący (...)
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/studenckie-projekty-badawcze/mlode-umysly-young-minds-project/zwyciezcy-i-edycji2
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.