Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
SKŁAD RADY DZIEKAŃSKIEJ WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI od 1.09.2024 1.       Dr hab. inż. Barbara Żarowska – przewodnicząca rady 2.       Dr inż. Joann Chmielewska, prof. uczelni 3.       Dr. inż. Maciej Bienkiewicz, prof. uczelni 4.       Dr hab. Anna Dąbrowska, prof. uczelni 5.       Prof. dr hab. inż. Zbigniew Lazar 6.       Prof. dr hab. inż.  Anna Gliszczyńska 7.       Prof. dr hab. inż. Joanna Kawa - Rygielska 8.       Prof. dr hab. inż. Waldemar Rymowicz 9.       Dr hab. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/rada-dziekanska/sklad-rady-dziekanskiej

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/przemysl-poza-spozywczym-28.html
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY BIOTECHNOLOGIA od 01.07.2024 r. 1.      Prof. dr hab. inż. Zbigniew Lazar – przewodniczący  2.      Prof. dr hab. inż. Anna Gliszczyńska -z-ca przewodniczącego   3.      Prof. dr hab. inż. Ewa Huszcza 4.      Prof. dr hab. Teresa Olejniczak 5.      Prof. dr hab. inż. Waldemar Rymowicz 6.      Prof. dr hab. inż. Anita  Rywińska 7.      Dr hab. Agnieszka Bartmańska, profesor uczelni 8.      Dr hab. inż. Filip Boratyński, profesor uczelni  9.      Dr hab. inż. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/biotechnologia/sklad-rady-dyscypliny
Numer oferty:  09/2020/KBiMŻ  Nazwa rozwiązania:  Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów rzepakowych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów rzepakowych. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska.  Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-rzepakowych
Numer oferty:  10/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów z pestek dyni Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów z pestek dyni. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska.  Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-z-pestek-dyni

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-paulina-sliwka-21-01-2022-r--21.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-pawel-korzeniowski-16-01-2024-r--131.html
w sprawie powołania komisji do spraw budowy Centrum Dydaktyczno-Badawczego Energii Odnawialnej
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2009-rok/zarzadzenie-nr-902009-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-8-czerwca-2009-roku-90.html
Numer oferty:  08/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów konopnych  Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów konopnych. W Polsce istnieje kilkadziesiąt firm zajmujących się tłoczeniem oleju konopnego a, co za tym idzie, posiadających makuchy konopne do dalszego wykorzystania. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-konopnych
W organizowanym po raz pierwszy konkursie „Uniwersytety Europejskie – sojusze przyszłości” Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu nominowany był do nagrody w kategorii Wsparcie dla Ukrainy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nominowani-za-wsparcie-dla-ukrainy-4073.html

Rezultaty: 11 - 20 z 9 podstron