Uczniowie z Wrocławia i okolic, którzy myślą o podjęciu studiów przyrodniczych, mogli się przekonać, jak to jest być studentem podczas specjalnie dla nich zorganizowanych zajęć na Wydziale Przyrodniczo-Technologicznym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studia_w_pigulce_2017-579.html
Przed nami kolejna edycja Święta sera i wina na wrocławskich Pawłowicach. Zgodnie z nową tradycją, będą to dwa dni (28-29 września) pełne kulinarnych atrakcji zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. W programie znajdą się warsztaty, degustacje oraz pokazy, podczas których będzie można poznać tajniki produkcji sera i wina.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przed-nami-swieto-sera-i-wina-bedzie-smacznie-4434.html
Weterynaria i nauki o żywności i żywieniu na pierwszym miejscu w rankingu kierunków studiów „Perspektyw”. UPWr najlepiej wypadł w kategorii prestiż i potencjał naukowy, zajmując ogółem 34. miejsce wśród wszystkich uczelni w Polsce.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr_w_rankingu_perspektyw_2018-378.html
Studenci Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu po raz kolejny pokazali na co ich stać. 6 grudnia, w ramach XVI edycji Dnia Aktywności Studenckiej, w holu głównym Centrum Dydaktyczno-Naukowego można było obejrzeć, dotknąć i posmakować efektów ich całorocznego wysiłku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/xvi-dzien-aktywnosci-studenckiej-1266.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.