Rada Szkoły Doktorskiej
Przewodnicząca – dr hab. inż. Małgorzata Korzeniowska, profesor uczelnitel.: 71 320 7774e-mail: malgorzata.korzeniowska@upwr.edu.pl
nauki ścisłe i przyrodnicze:
dr hab. Magdalena Wołoszyńska, profesor uczelnidyscyplina: nauki biologicznetel.: 71 320 5957e-mail: magdalena.woloszynska@upwr.edu.plKatedra Genetyki Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt ul. Kożuchowska 751-631 Wrocław,
dr hab. inż. Tomasz Tronina, profesor uczelnidyscyplina: biotechnologiatel.: 71 320 (...)
https://phd.upwr.edu.pl/o-nas/szkola-doktorska-upwr/rada-szkoly-doktorskiej
Przyznaje, że praca młodego naukowca w Polsce nie zawsze jest łatwa, szczególnie w konkurencyjnej dziedzinie, którą sama się zajmuje, czyli technice sanitarnej. Ale można! Dr Aleksandra Bawiec doktorat obroniła z wyróżnieniem, a na swoim koncie ma 34 publikacje, w tym wiele w renomowanych czasopismach zagranicznych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-bawiec--zawsze-bylam-kujonem--nie-mam-czasu-sie-nudzic-3488.html
Twórcy: Anna Rodziewicz, Wojciech Łaba, Justyna Sobolczyk
Data zgłoszenia: 13-06-2011
Nr zgłoszenia: P.395240
Data wydania decyzji: 14-10-2013
Nr patentu: 216731
Przedmiotem wynalazku jest sposób bioutylizacji pierza drobiowego, zwłaszcza kurzego, polegający na tym, że pierze o wilgotności 20-30% miesza się z dodatkami roślinnymi i pyłem węgla brunatnego o podobnej wilgotności jak pierze, w proporcji 0,8-1,2:1. Całość okresowo miesza się i napowietrza. Szczepionkę bakteryjną stosuje się w (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-bioutylizacji-pierza-drobiowego--zwlaszcza-kurzego
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.