Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-alan-gasinski-29-10-2024-150.html
W Muzeum Architektury i Galerii Awangarda można oglądać wystawę „A my po ESK… Ekspresja. Struktura. Kolor” blisko 200 artystów, w tym prof. Piotra Błażejewskiego, prof. Alojzego Gryta i dr Anny Borcz z Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/a_my_po_esk_wystawa_pracownikow_upwr-380.html
dr hab. inż Piotr Krajewski, prof. uczelni W pracy badawczej staram się łączyć dwa główne obszary moich zainteresowań – gospodarkę przestrzenną i krajobraz, które wynikają z wykształcenia i doświadczenia zawodowego. Prowadzone przeze mnie badania naukowe skupiają się wokół zagadnień zmian krajobrazu, usług krajobrazowych oraz metod oceny i ochrony walorów krajobrazowych w systemie planowania przestrzennego. W 2013 r. uzyskałem stopień doktora w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie (...)
https://landscapeservices.upwr.edu.pl/zespol-badawczy/piotr-krajewski
Andrzej Duda, prezydent RP, Marek Kuchciński, marszałek sejmu RP, Jarosław Gowin, wiceprezes rady ministrów, minister nauki i szkolnictwa wyższego, Krzysztof Jurgiel, minister rolnictwa i rozwoju wsi, Jacek Ossowski, przewodniczący Rady Miejskiej Wrocławia, Ignacy Dec, biskup świdnicki, prof. Wiesław Bielawski, rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. Piotr Jurek, rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu, prof. Zygmunt (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listy-gratulacyjne---inauguracja-roku-akademickiego-2017-2018
Numer oferty:  09/2020/KBiMŻ  Nazwa rozwiązania:  Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów rzepakowych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów rzepakowych. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska.  Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-rzepakowych
Kategoria I – piwa uwarzone na warsztatach przez studentów II edycji studiów podyplomowych „Technologia Piwowarstwa” Miejsce I – Imperial Porter Ale z Brettanomyces i z jałowcemMichał Janiak, Piotr Jakulski i Paweł KaczmarMiejsce II – Pils na wodzie brzozowo-miętowejKatarzyna Gajek, Maciej Abel i Jacek GoławskiMiejsce III – Milk Stout z kawąRobert Wiszniewski, Marcin Wojrach i Marcin Zalewski Kategoria II – piwa uwarzone przez studentów/absolwentów/pracowników UPWr Miejsce I – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/laureaci-ii-edycji-konkursu-akademia-dobrego-piwa
Tegoroczne obchody Światowego Dnia Wody,w tym roku pod hasłem „Natura dla wody”, na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu odbyły się dnia 22 marca 2018 r. Koordynatorem obchodów był mgr inż. Łukasz Gruss a opiekę merytoryczną sprawował dr hab. inż. Mirosław Wiatkowski, prof. nadzw.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/mocna-reprezentacja-naszego-instytutu-na-obchodach-swiatowego-dnia-wody-29.html
Ogłoszono laureatów II edycji Konkursu o Nagrodę Naukową Prezesa Polskiej Agencji Kosmicznej za najlepszą studencką pracę dyplomową z zakresu inżynierii kosmicznej
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/wyniki-konkursu-o-nagrode-naukowa-prezesa-polskiej-agencji-kosmicznej-259.html
W ogólnopolskim Konkursie na Najlepszą Pracę Dyplomową organizowanym przez Parlament Studentów Rzeczypospolitej Polskiej pod patronatem Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego we wszystkich kategoriach prac: inżynierskich, magisterskich i doktorskich, przedstawiciele IGiG UPWr zostali nagrodzeni.
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/sukcesy-wroclawskiej-geodezji-5.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/lek-wet-piotr-frydrychowski-20-01-2023-r--61.html

Rezultaty: 201 - 210 z 66 podstron

  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 66