W Muzeum Architektury i Galerii Awangarda można oglądać wystawę „A my po ESK… Ekspresja. Struktura. Kolor” blisko 200 artystów, w tym prof. Piotra Błażejewskiego, prof. Alojzego Gryta i dr Anny Borcz z Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/a_my_po_esk_wystawa_pracownikow_upwr-380.html
dr hab. inż Piotr Krajewski, prof. uczelni
W pracy badawczej staram się łączyć dwa główne obszary moich zainteresowań – gospodarkę przestrzenną i krajobraz, które wynikają z wykształcenia i doświadczenia zawodowego. Prowadzone przeze mnie badania naukowe skupiają się wokół zagadnień zmian krajobrazu, usług krajobrazowych oraz metod oceny i ochrony walorów krajobrazowych w systemie planowania przestrzennego. W 2013 r. uzyskałem stopień doktora w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie (...)
https://landscapeservices.upwr.edu.pl/zespol-badawczy/piotr-krajewski
Andrzej Duda, prezydent RP,
Marek Kuchciński, marszałek sejmu RP,
Jarosław Gowin, wiceprezes rady ministrów, minister nauki i szkolnictwa wyższego,
Krzysztof Jurgiel, minister rolnictwa i rozwoju wsi,
Jacek Ossowski, przewodniczący Rady Miejskiej Wrocławia,
Ignacy Dec, biskup świdnicki,
prof. Wiesław Bielawski, rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,
prof. Piotr Jurek, rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Angelusa Silesiusa w Wałbrzychu,
prof. Zygmunt (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listy-gratulacyjne---inauguracja-roku-akademickiego-2017-2018
Numer oferty: 09/2020/KBiMŻ
Nazwa rozwiązania: Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolytica S-6 w produkcji drożdży paszowych z makuchów rzepakowych Opis rozwiązania: Oferowana technologia oparta jest o produkcję drożdży paszowych na pożywce z makuchów rzepakowych. Proces produkcji biomasy drożdży jest bardzo prosty i przyjazny dla środowiska. Zastosowanie oferowanej technologii: Wyprodukowana biomasa drożdży Y. lipolytica S-6 (szczep wyizolowany przez Twórców) na makuchach może (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/drozdze-paszowe-z-makuchow-rzepakowych
Kategoria I – piwa uwarzone na warsztatach przez studentów II edycji studiów podyplomowych „Technologia Piwowarstwa”
Miejsce I – Imperial Porter Ale z Brettanomyces i z jałowcemMichał Janiak, Piotr Jakulski i Paweł KaczmarMiejsce II – Pils na wodzie brzozowo-miętowejKatarzyna Gajek, Maciej Abel i Jacek GoławskiMiejsce III – Milk Stout z kawąRobert Wiszniewski, Marcin Wojrach i Marcin Zalewski
Kategoria II – piwa uwarzone przez studentów/absolwentów/pracowników UPWr
Miejsce I – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/laureaci-ii-edycji-konkursu-akademia-dobrego-piwa
W ogólnopolskim Konkursie na Najlepszą Pracę Dyplomową organizowanym przez Parlament Studentów Rzeczypospolitej Polskiej pod patronatem Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego we wszystkich kategoriach prac: inżynierskich, magisterskich i doktorskich, przedstawiciele IGiG UPWr zostali nagrodzeni.
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/sukcesy-wroclawskiej-geodezji-5.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.