Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Studenci zagraniczni w Polsce – według najnowszego raportu Najwyższej Izby Kontroli w roku akademickim 2019/2020 było ich ponad 77 tysięcy, a od roku 2016 umiędzynarodowienie wzrosło o 27,1%. Dzisiaj jednak kluczowe pytanie brzmi: jak na umiędzynarodowienie wpłynęła pandemia i związane z nią ograniczenia?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci-zagraniczni-w-polsce-2021-3526.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/weterynaria-33.html
Hotel dla owadów, turbina wiatrowa zintegrowana z panelami fotowoltaicznymi czy izolowanie kurkuminy z kurkumy – to niektóre efekty mini projektów badawczych realizowanych we współpracy UPWr i szkółzawodowych w ramach unijnego projektu „Czas na zawodowców”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/czas_na_zawodowcow_z_upwr-131.html
19 maja 2016 r., po blisko 10 latach przerwy, odbył się tradycyjny mecz piłkarski, o puchar GAR-BATY, z udziałem studentów oraz pracowników Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/gar-baty-po-latach-104.html
Prof. Arkadiusz Miążek, dyrektor Centrum Inżynierii Genetycznej UPWr o tym, co można wyczytać z genu i genomu, czy są nauce bariery nie do przekroczenia i o tym, czy genetyk może się czuć jak bóg.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_miazek_gen_odziera_nas_z_tajemnicy-37.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Na strategicznej liście celów zrównoważonego rozwoju – agendy Organizacji Narodów Zjednoczonych przyjętej w 2015 roku w Nowym Jorku – w punkcie siódmym zapisano zapewnienie wszystkim dostępu do źródeł stabilnej, zrównoważonej i nowoczesnej energii po przystępnej cenie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/cel-7--zrownowazona-energia-4421.html
Studia to nie tylko wykłady, ćwiczenia i egzaminy. To też różne wydarzenia i imprezy. Co łączy oba te światy? Studenckie koła naukowe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przewodnik-po-kolach-naukowych-wbihz-3730.html

Rezultaty: 221 - 230 z 25 podstron

  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25