Szkoły letnie to efekt współpracy Uniwersytetu Przyrodniczego z uczelniami w Europie. Właśnie skończyła się jedna – Międzynarodowa Szkoła Letnia dla Studentów Budownictwa. I ruszyła właśnie druga – w Kijowie – poświęcona innowacjom w produkcji żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowe_szkoly_letnie_upwr-545.html
Kilkadziesiąt osób w auli im. Jana Pawła II, ponad 600 przed monitorami swoich komputerów – uroczysta inauguracja roku akademickiego 2020/2021 i przekazanie władzy rektorskiej przez prof. Tadeusza Trziszkę prof. Jarosławowi Bosemu miało wyjątkowy przebieg.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/inauguracja-roku-akademickiego-2020-2021-3384.html
– Jeszcze nigdy w historii wydziału nie obchodziliśmy jednocześnie jubileuszu 45-lecia pracy naukowo-dydaktycznej aż pięciu profesorów – mówił otwierając uroczystość dziekan, prof. Bernard Kontny. – Jest to zatem nasze święto szczególne, które chcemy obchodzić niezwykle uroczyście
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz-65-lecia-wiksig-117.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.