Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023
"IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Szkoły letnie to efekt współpracy Uniwersytetu Przyrodniczego z uczelniami w Europie. Właśnie skończyła się jedna – Międzynarodowa Szkoła Letnia dla Studentów Budownictwa. I ruszyła właśnie druga – w Kijowie – poświęcona innowacjom w produkcji żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowe_szkoly_letnie_upwr-545.html
Naukowcy z Instytutu Geodezji i Geoinformatyki UPWr przeprowadzili dokładne pomiary tatrzańskich szczytów. W ich wyniku trzeba będzie poprawić wiele atlasów i podręczników. Świnica okazała się bowiem wyższa o metr, Skrajny Granat na Orlej Perci o trzy metry, a słupek graniczny na Rysach ma już 2500 m n.p.m.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wysokosc-szczytow-w-tatrach-do-poprawki-3872.html
Polskie Towarzystwo Gleboznawcze - Komisja Genezy, Klasyfikacji i Kartografii Gleb
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Instytut Nauk o Glebie, Żywienia Roślin i Ochrony Środowiska
Sympozjum naukowe
Geneza, klasyfikacja i kartografia gleb
Temat przewodni 2022: Mady rzeczne
Wrocław – Krzydlina Mała, 7-9 września 2022
Komunikat 2
Tematyka sympozjum obejmuje szerokie spektrum zagadnień związanych z genezą, właściwościami i przeobrażeniem gleb w warunkach naturalnych oraz pod presją (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/nauka/konferencje--seminaria/mady2022/szczegolowy-program-sympozjum
Do pierwszego zewnętrznego konkursu The European Joint Programme „EJP SOIL – Towards climate-smart sustainable management of agricultural soils” zgłoszono blisko 80 projektów. Najwyżej, z 11 wybranych, oceniono „SOMPACS – soil management effects on Soil Organic Matter Properties And Carbon Sequestration”, którego liderem jest prof. Jerzy Weber z Instytutu Nauk o Glebie, Żywienia Roślin i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/upwr-liderem-europejskiego-projektu-zwiazanego-z-badaniami-gleby-3731.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.