Zakład Anatomii Zwierząt:
Badania naukoweProf. dr hab. Maciej JaneczekDr hab. Aleksander Chrószcz, prof. uczelni
Badania z zakresu archeozoologii i paleopatologii, badania in vivo na modelach zwierzęcych. Współpraca z Instytutem Archeologii Uniwersytetu Wrocławskiego i Instytutem Archeologii i Etnologii PAN we Wrocławiu, Instytutem Archeologii Słowackiej Akademii Nauk w Nitrze, Katedrą Anatomii Zwierząt Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, Zakładem Chirurgii (...)
https://wmw.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/katedra-biostruktury-i-fizjologii-zwierzat/badania-naukowe-katedra-biostruktury
Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu rozpoczęło się strategiczne spotkanie rektorów sojuszu EU GREEN – Board of Rectors – zrzeszającego dziewięć europejskich uczelni. To wydarzenie o kluczowym znaczeniu, odbywające się dwa razy w roku, podczas którego wyznaczana jest dalsza ścieżka rozwoju międzynarodowego partnerstwa.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/trwa-spotkanie-rektorow-sojuszu-eu-green-4356.html
Badania prof. Alicji Kucharskiej z Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych UPWr i jej interdyscyplinarnego zespołu dowodzą, że oczyszczone ekstrakty z owoców czarnej borówki, aronii oraz jagody kamczackiej przyjmowane doustnie pomagają w zmniejszeniu objawów zespołu suchego oka i starczowzroczności, która dotyka już 1,3 miliarda ludzi na świecie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/borowka--aronia-i-jagoda-poprawiaja-ostrosc-wzroku-i-nawilazaja-spojowki-4394.html
Zadajesz sobie pytania o przyszłość po studiach? Zastanawiasz się nad wyborem tematu pracy? A może po prostu chcesz studiować ciekawiej oraz umieć więcej i lepiej? Zaloguj się dzisiaj na spotkanie z tutorami i znajdź swojego mistrza. Początek godzina 12.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/znajdz-swojego-mistrza-4297.html
Sery od podszewki, pokazy kulinarne, wyróżnienia dla najlepszych winiarzy i serowarów – III Święto Sera i Wina przyciągnęło do Pawłowic smakoszy, znawców, producentów i tych, którzy uczą, jak produkować najlepiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bylo_pysznie_i_regionalnie-727.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.