Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Z okazji 20 lat funkcjonowania zbiornika wodnego w dniu 12 września 2019 r. w Mściwojowie odbyło się seminarium zorganizowane przez Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji, Instytut Inżynierii Środowiska oraz Gminę Mściwojów
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/seminarium-20-lat-funkcjonowania-zbiornika-wodnego-msciwojow-246.html
19 maja 2016 r., po blisko 10 latach przerwy, odbył się tradycyjny mecz piłkarski, o puchar GAR-BATY, z udziałem studentów oraz pracowników Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/gar-baty-po-latach-104.html
Dni Odry odbywają się we Wrocławiu już po raz ósmy. Jak co roku miasto we współpracy z uczelniami w tym także z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu, zaprasza na warsztaty, rodzinne pikniki czy wystawy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dni-odry-2024--pikniki--wystawy--koncert--warsztaty-4353.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Dr Sue Dyson, światowej sławy specjalistka z zakresu ortopedii koni, była gościem specjalnym międzynarodowej konferencji zorganizowanej przez Sassebi Alina Palichleb, Equine Massage i Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr_sue_dyson_na_upwr_od_jezdziectwa_do_weterynarii-436.html
Z marnowaniem żywności i nowymi technologiami, które mogą pomóc rozwiązać problem zmierzyli się uczestnicy pierwszego w Polsce Food Waste Hackathonu organizowanego m.in. przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwszy_w_polsce_food_waste_hackathon-457.html
W poszukiwaniu dowodów na wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zajrzeliśmy w kilka miejsc na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc_gora-586.html
Nowo mianowany prof. Przemysław Bąbelewski o tym, dlaczego zakochał się we Wrocławiu i jego parkach, o znaczeniu drzew w mieście, o ogrodach, o tym, jakie arboretum jest jego zdaniem najpiękniejsze w Polsce i o tym, dlaczego z naszego krajobrazu zniknie brzoza.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-babelewski--nie-istniejemy-bez-roslin-4436.html
Konkurs Akademia Dobrego Piwa 2023 to piąta edycja ADP. Pierwsza odbyła się w 2017 roku, krótko po uruchomieniu na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu pierwszych w Polsce podyplomowych studiów z zakresu piwowarstwa. W czasie rekrutacji miejsca skończyły się po tygodniu. Ten sukces sprawił, że Akademia – konkurs dla piwowarów – była kolejnym krokiem w promocji dobrych praktyk.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/akademia-dobrego-piwa-2023-wybrano-najlepszych-4090.html
Na strategicznej liście celów zrównoważonego rozwoju – agendy Organizacji Narodów Zjednoczonych przyjętej w 2015 roku w Nowym Jorku – w punkcie siódmym zapisano zapewnienie wszystkim dostępu do źródeł stabilnej, zrównoważonej i nowoczesnej energii po przystępnej cenie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/cel-7--zrownowazona-energia-4421.html

Rezultaty: 261 - 270 z 28 podstron