Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Uniwersytet Dzieci od ponad dekady rozbudza w dzieciach ciekawość i chęć do nauki. Na UPWr dyskutowano o potrzebie zmian w polskich szkołach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sniadanie_przyjaciol_fundacji_uniwersytet_dzieci-183.html
Tytułem przewodnim warsztatów są Systemy powtórnego wykorzystania wody i ścieków. Bariery i korzyści.
https://upwr.edu.pl/wydarzenia/smart-waterdomain-marzec-2022-103.html
Dr Ewa Wałecka-Zacharska, stypendystka Fundacji na Rzecz Nauki Polskiej, o radości z wyróżnienia i o tym, co jest potrzebne do sukcesu naukowego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/stypendystka_fundacji_na_rzecz_nauki_polskiej_najwazniejsza_jest_wytrwalosc-794.html
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na XXII Targach Książki Naukowej zdobyło wyróżnienie w konkursie na najtrafniejszą szatę edytorską za książkę Renaty Gubańskiej pt. „Założenia rezydencjonalno-folwarczne na Dolnym Śląsku. Możliwości adaptacji do nowej funkcji”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prestizowe_wyroznienie_dla_naszego_wydawnictwa-800.html
Numer oferty:  05/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Receptura oraz sposób wytwarzania bułki tartej (panierka) z dodatkiem surowca odpadowego z przetwórstwa ziemniaka. Opis rozwiązania: Innowacyjnym aspektem rozwiązania jest wykorzystanie produktu ubocznego, który powstaje w przetwórstwie ziemniaków. Ze względu na wysoką zawartość włókna pokarmowego, a także składników mineralnych, jego dodatek nadaje cech funkcjonalnych gotowej panierce. Produkt finalny cechuje się więc wysoką zawartością (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/bulka-tarta-z-dodatkiem

https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/historia-uczelni/doktorzy-honoris-causa/prof-lubomir-wlodzimierz-baran-33.html
Numer oferty:  07/2020/TŻ  Nazwa rozwiązania:  Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki owsianej. Opis rozwiązania: W celu zwiększenia możliwości wykorzystania surowców powstałych z owsa opracowano recepturę oraz sposób wykonania ciasta kruchego na bazie mąki owsianej (100%). Zastosowana modyfikacja pozwoliła stworzyć produkt o możliwościach wykorzystania zbliżonych do ciasta tradycyjnego. Zastosowanie oferowanej technologii: Obecnie na rynku znaleźć można dość (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/kruche-ciasto-z-maki-owsianej

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/narodowe-centrum-badan-i-rozwoju/lider/opracowanie-biotechnologicznej-produkcji-waniliny-z-wykorzystaniem-produktow-ubocznych-przemyslu-rolno-spozywczego-3.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/centrum-edukacyjno-rozwojowe-palac-wroclaw-pawlowice/stowarzyszenie-przyjaciol-palacu-wroclaw-pawlowice/stowarzyszenie-przyjaciol-pa-1.html

https://rekrutacja.upwr.edu.pl/aktualnosci/dni-otwarte-upwr-12.html

Rezultaty: 271 - 280 z 61 podstron

  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 61