dr inż. Łukasz Bobak
dr hab. inż. Robert Bodkowski
mgr inż. Dorota Chorążyk
dr inż. Beata Cieniawska
dr inż. Katarzyna Czyż
dr inż. Marta Gas
prof. dr hab. Zbigniew Dobrzański
mgr inż. Monika Dymarska
dr inż. Elżbieta Gębarowska
dr inż. Anna Gliszczyńska
dr hab. inż. Witold Gładkowski
dr hab. Małgorzata Grabarczyk
prof. dr hab. inż. Ewa Huszcza
dr hab. Tomasz Janeczko, prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Andrzej Jarmoluk
dr Paulina Jawor
prof. dr hab. inż. Wiesław Kopeć
dr hab. inż. Edyta (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow-2017
Tetiana But, Patrycja Kałużna, Joanna Knysak, Stanisław Bidowaniec, Henryk Grzywna, Robert Jadach oraz Amadeusz Walczak reprezentowali Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu podczas konferencji International Forum-Competition of Young Researchers “Topical Issuses of Rational Use of Natural Resources”.
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/zdrastwujtie-dzien-dobry-100.html
Numer oferty: 11/2023/TŻ
Nazwa rozwiązania: „Fruit leathers” („Skóry owocowe”) jako prozdrowotna alternatywa dla tradycyjnych przekąsek
BACKGROUND
Skóry owocowe (fruit leather) są powszechnie znaną przekąską. Przygotowanie skór owocowych polega na zmiksowaniu owoców jednego lub kilku gatunków, rozprowadzeniu zmiksowanego materiału na tacy w cienkiej warstwie i suszeniu konwekcyjnym do chwili uzyskania tekstury umożliwiającej oddzielenie wysuszonej warstwy od powierzchni tacy. Uzyskany w (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/fruit-leathers-skory-owocowe-jako-prozdrowotna-alternatywa-dla-tradycyjnych-przekasek
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.