Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Naukowcy UPWr rozmawiają o problemach współczesnego świata: bezpieczeństwie energetycznym, wojnach o wodę czy zrównoważonych metodach produkcji żywności. UPWr rusza z podcastem „Mamy zielone pojęcie”, w którym głos zabierają eksperci i odwołują się do naukowo potwierdzonych faktów, a nie potocznych opinii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/podcasty-mamy-zielone-pojecie-3906.html
Medale za zasługi dla Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wiele słów uznania i podziękowania, sesja naukowa i zjazd absolwentów – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności świętował 40-lecie swojego istnienia, honorując wszystkich, którzy przyczynili się do jego rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_wydzialu_biotechnologii_i_nauk_o_zywnosci-540.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/e-science/atlas-zasobow-otwartych-nauk-2.html
Jubileusz 70-lecia Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu przypadł na szczególny czas – drugi rok z pandemią koronawirusa. Mimo obostrzeń i wynikających z nich ograniczeń, uczelnia świętowała i to w sposób wyjątkowy, bo kulminacją obchodów było odsłonięcie muralu „Mamy zielone pojęcie” i światowa prapremiera Kantaty Uniwersyteckiej skomponowanej przez Krzesimira Dębskiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/70-lecie-upwr-podsumowujemy-rok-jubileuszu-3686.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjna-diagnostyka-i-terapia-weterynaryjna-inno-wet/publikacje/antonczyk-a-nizanski-w--1.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html
STRATEGIA ROZWOJU Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt na lata 2016-2020 na lata 2020-2024 Profil Studia na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt dają wykształcenie z zakresu nauk o zwierzętach, biologii, bioinformatyki i bezpieczeństwa żywności. Stałym elementem kształcenia jest opanowanie języka obcego, a także umiejętności posługiwania się technikami komputerowymi. Studenci Wydziału mogą uczestniczyć w badaniach naukowych, a także prowadzić własne doświadczenia we współpracy ze swoimi (...)
https://wbihz.upwr.edu.pl/wydzial/historia--misja-i-strategia
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
Na UPWr ruszyły prace nad nowym projektem, którego efektem będzie internetowa platforma informacyja gromadząca i udostępniająca zasoby wrocławskiej nauki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/atlas_zasobow_otwartych_nauki_azon-610.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr Agnieszka Bartmańska – uzyskała stopień doktora habilitowanego w dziedzinie nauk ścisłych i przyrodniczych w dyscyplinie nauki biologiczne na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Biologicznie aktywne flawonoidy chmielu i ich pochodne otrzymywane metodami biotechnologicznymi”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 11 czerwca 2019 roku dr inż. Filip Boratyński – uzyskał stopień doktora habilitowanego w (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2019-2020

Rezultaty: 281 - 290 z 30 podstron