Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Biotechnologia do roku akademickiego 2022/2023
"CHEMLAB" Laboratorium Badawczo-Usługowe Tadeusz Goj, Konin"GALESS" Sp. z o.o. Świdnica"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LabAnalityka" Sp. z o.o. Brzeg Dolny"Owocowa Manufaktura" Joanna Krech, Krosnowice"Pollena" Kosmetyki i Mydła Naturalne Sp. z o.o. Sp. k. Ostrzeszów"Sylwan" Ewa Skóra, WarszawaAGRECOL Jarosław Prymas, WieruszówAGRICO Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej, PawłówekAGROAS Sp. z o.o. Sp. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/biotechnologia
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023
"IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii
Światowe prawykonanie Kantaty Uniwersyteckiej Krzesimira Dębskiego, jubileuszowy koncert, wręczenie Drzew Jubileuszowych osobom szczególnie zasłużonym dla uczelni, odsłonięcie pszczelego muralu UPWr, immatrykulacja studentów, przysięga doktorantów, nadanie tytułu doktora honoris causa, statuetki dla wyjątkowego absolwenta i najlepszego studenta – rozpoczęliśmy rok akademicki 2021/2022 świętując jednocześnie 70-lecie naszego istnienia.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zaczelismy-71-rok-istnienia-upwr-3628.html
Prof. dr hab. Jerzy Weber
Urodził się 1 grudnia 1947 r. we Wrocławiu, gdzie ukończył III Liceum Ogólnokształcące, a następnie Uniwersytet Wrocławski, uzyskując w 1972 r. tytuł magistra geologii. Od stycznia 1973 r. zatrudniony w obecnym Instytucie Nauk o Glebie, Żywienia Roślin i Ochrony Środowiska, którego był dyrektorem w latach 2006 – 2017. Stopień naukowy doktora nauk przyrodniczych nadany przez Radę Naukową Instytutu Biologii Stosowanej AR we Wrocławiu uzyskał w 1978 r. na podstawie (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/instytut/historia/profesorowie/weber-jerzy
Naukowcy UPWr rozmawiają o problemach współczesnego świata: bezpieczeństwie energetycznym, wojnach o wodę czy zrównoważonych metodach produkcji żywności. UPWr rusza z podcastem „Mamy zielone pojęcie”, w którym głos zabierają eksperci i odwołują się do naukowo potwierdzonych faktów, a nie potocznych opinii.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/podcasty-mamy-zielone-pojecie-3906.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.