Każdy młody człowiek rozpoczynający studia na uczelni wyższej jeszcze zanim zacznie naukę musi odbyć obowiązkowy dzień wstępny. Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu (WIKŚIG) taki dzień, w którym nowi studenci, wpisani na I rok studiów, spotkali się z Władzami Wydziału oraz społecznością akademicką zorganizował w dniu 1 października 2024 r. Aula Jana Pawła II w budynku CDN była bez mała wypełniona po brzegi.
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/dzien-wstepny-na-wiksig-2024-za-nami-345.html
Interdyscyplinarne zespoły, współpraca z zagranicznymi ośrodkami, pozyskiwanie przez doktorantów środków na własne badania dotyczące między innymi żywności funkcjonalnej – Szkoła Doktorska na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w dyscyplinie technologia żywności i żywienia daje nie tylko szansę własnego rozwoju, ale szuka też odpowiedzi na pytania ważne dla współczesnego świata.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/miedzynarodowa-szkola-doktorska-upwr--technologia-zywnosci-i-zywienia-3577.html
Nagrody w dziedzinie dydaktycznej indywidualne i zespołowe I, II i III stopnia:
dr Wiesław BIELAS
dr inż. Małgorzata BINIAK-PIERÓG
dr inż. Anna BOCHEŃSKA-SKAŁECKA
dr Hieronim BOROWICZ
dr hab. inż. Kazimierz ĆMIELEWSKI, prof. nadzw.
dr Grzegorz DEJNEKA
dr Kamila GLIŃSKA-SUCHOCKA
dr inż. Mirosław KACZAŁEK
dr hab. inż. Robert KALBARCZYK, prof. nadzw.
Dr inż. Jan KAZAK
dr Liliana KICZAK
dr inż. Wojciech KILIAN
dr Katarzyna KOSEK-PASZKOWSKA
dr inż. Piotr (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych-2016
Za nami pierwsza dwudniowa edycja Święta sera i wina. Były tłumy przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie, zwiedzanie nowo otwartej serowarni i warsztaty dla dzieci. Na Pawłowicach gościł też finalista MasterChef, Mateusz Krojenka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy-wroclawian-na-swiecie-sera-i-wina-4133.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.