Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Dr Sue Dyson, światowej sławy specjalistka z zakresu ortopedii koni, była gościem specjalnym międzynarodowej konferencji zorganizowanej przez Sassebi Alina Palichleb, Equine Massage i Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr_sue_dyson_na_upwr_od_jezdziectwa_do_weterynarii-436.html
Z marnowaniem żywności i nowymi technologiami, które mogą pomóc rozwiązać problem zmierzyli się uczestnicy pierwszego w Polsce Food Waste Hackathonu organizowanego m.in. przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwszy_w_polsce_food_waste_hackathon-457.html

https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/historia-uczelni/odznaczeni-medalem-za-zaslugi-dla-upwr/2023dr-hab-sebastian-skuz-1.html
W poszukiwaniu dowodów na wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zajrzeliśmy w kilka miejsc na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc_gora-586.html
Tradycja sięgająca przedwojennej historii lwowskich uczelni. Wielkie nazwiska polskiej nauki i unikatowe projekty badawcze. I nowa od kilku miesięcy nazwa, będąca odpowiedzią na zmieniającą się rzeczywistość. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności świętuje 40. urodziny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/40_lecie_wydzialu_biotechnologii_i_nauk_o_zywnosci-565.html
Nowo mianowany prof. Przemysław Bąbelewski o tym, dlaczego zakochał się we Wrocławiu i jego parkach, o znaczeniu drzew w mieście, o ogrodach, o tym, jakie arboretum jest jego zdaniem najpiękniejsze w Polsce i o tym, dlaczego z naszego krajobrazu zniknie brzoza.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-babelewski--nie-istniejemy-bez-roslin-4436.html
Na strategicznej liście celów zrównoważonego rozwoju – agendy Organizacji Narodów Zjednoczonych przyjętej w 2015 roku w Nowym Jorku – w punkcie siódmym zapisano zapewnienie wszystkim dostępu do źródeł stabilnej, zrównoważonej i nowoczesnej energii po przystępnej cenie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/cel-7--zrownowazona-energia-4421.html
Dzięki umowom z podmiotami zewnętrznymi, studenci zdobywają praktyczne umiejętności z zakresu swoich studiów. Jednym z takich miejsc jest pałacowy park w zabytkowym kompleksie w CiechanowicachWielkich, którego właściciel podpisał umowę z Wydziałem Przyrodniczo-Technologicznym UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci_wp_t_ucza_sie_w_zabytkowym_parku-411.html
Geoarcheologia, czyli wykorzystanie badań gleb w archeologii staje się wrocławską spécialité de la maison – mówi archeolog Mateusz Krupski z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, jeden z nielicznych w Polsce mikromorfologów. Jest głównym autorem artykułu, który właśnie ukazał się w renomowanym piśmie „Geoderma”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-krupski-praca-geoarcheologa-przypomina-dochodzenie-kryminalistyczne-3744.html

Rezultaty: 281 - 290 z 30 podstron