Dr Agata Wojciechowicz-Budzisz przez najbliższy rok będzie realizowała projekt zatytułowany „Charakterystyka zakwasów piekarskich przygotowanych na bazie pseudozbóż z udziałem słodów specjalnych” – tym pseudozbożem, z którego będzie otrzymywać zakwasy będące bazą do wypieku pieczywa, będzie komosa ryżowa, inaczej quinoa: biała, czerwona i czarna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-wojciechowicz-budzisz-i-komosa-ryzowa-3941.html
Najlepszy Dyplom Roku
mgr inż. Jessica Brzezowska – Technologia żywności i żywienie człowieka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
mgr inż. Bartosz Czech – Bioinformatyka, Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt
Wyróżnienia dla najlepszych absolwentów uczelni
mgr inż. Agata Kociołek – agrobiznes
mgr inż. arch. kraj. Aleksandra Blecharz – architektura krajobrazu
mgr Arkadiusz Dziech – biologia
mgr inż. Bartosz Czech – bioinformatyka
mgr inż. Aleksandra Prażmowska – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/najlepsi-absolwenci-upwr-inaguracja-roku-akademickiego-2019-2020
Listy gratulacyjne przysłali:
Marek Kuchciński, Marszałek Sejmu RP
Jarosław Gowin, wiceprezes Rady Ministrów, Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego
Jan Szyszko, Minister Środowiska
Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
prof. Agnieszka Chybicka, poseł na Sejm RP
Danuta Jazłowiecka, posłanka do Parlamentu Europejskiego
Maciej Kaczmarski, Konsul Honorowy Republiki Słowackiej we Wrocławiu
Rafał Dutkiewicz, prezydent Wrocławia
Krzysztof Żuk, prezydent Lublina
prof. Maciej (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/listy-gratulacyjne-2016
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.