Na posiedzeniu Rady Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji w dniu 21 maja 2014 roku w Auli im. Jana Pawła II zostały wręczone dyplomy ukończenia studiów pierwszego stopnia studentom studiów stacjonarnych
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/absolutorium-maj-2014-18.html
Lista członków Rady Dyscypliny Nauki Biologiczne Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu od dnia 08 maja 2023 r.
1. Prof. dr hab. Edyta Kostrzewa-Susłow– przewodnicząca
2. Dr hab. Grzegorz Zaleśny, profesor uczelni – z-ca przewodniczącej
3. Dr hab. Dorota Bonarska-Kujawa, profesor uczelni
4. Dr hab. Maciej Filipiak, profesor uczelni
5. Dr hab. Tomasz Janeczko, profesor uczelni
6. Dr hab. Grzegorz Kopij
7. Dr hab. Teresa Kral, profesor uczelni
8. Dr hab. Barbara (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/nauki-biologiczne/sklad-rady-dyscypliny
SKŁAD RADY NAUKOWEJ DYSCYPLINY BIOTECHNOLOGIA od 01.07.2024 r.
1. Prof. dr hab. inż. Zbigniew Lazar – przewodniczący
2. Prof. dr hab. inż. Anna Gliszczyńska -z-ca przewodniczącego
3. Prof. dr hab. inż. Ewa Huszcza
4. Prof. dr hab. Teresa Olejniczak
5. Prof. dr hab. inż. Waldemar Rymowicz
6. Prof. dr hab. inż. Anita Rywińska
7. Dr hab. Agnieszka Bartmańska, profesor uczelni
8. Dr hab. inż. Filip Boratyński, profesor uczelni
9. Dr hab. inż. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/nauka/rady-dyscypliny/biotechnologia/sklad-rady-dyscypliny
prof. dr hab. inż. Mirosław Anioł
dr hab. Agnieszka Bartmańska
dr inż. Łukasz Bobak
dr inż. Hanna Boruczkowska
dr inż. Tomasz Boruczkowski
prof. dr hab. Józefa Chrzanowska
dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk
dr hab. Anna Dąbrowska
dr inż. Monika Dymarska
dr inż. Elżbieta Gębarowska
dr hab. Inż. Anna Gliszczyńska, profesor uczelni
dr hab. Inż. Witold Gładkowski, profesor uczelni
mgr inż. Jakub Grzeszczuk
prof. dr hab. inż. Ewa Huszcza
dr hab. inż. Tomasz Janeczko, profesor uczelni
dr inż. Anna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow--swieto-upwr--listopad-2020
Problematyka badawcza
Badania składu chemicznego surowców roślinnych z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
Oznaczanie i identyfikacja polifenoli w owocach, warzywach i ziołach.
Enzymatyczne i nieenzymatyczne reakcje polifenoli w produktach owocowych.
Właściwości przeciwutleniające polifenoli z owoców, warzyw i ziół.
Technologie soków owocowych bogatych w bioflawonoidy.
Preparaty barwników antocyjanowych i związków polifenolowych.
Mikroenkapsulacja związków bioaktywnych.
Zastosowanie (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wydzial/struktura-wydzialu/katedra-technologii-owocow--warzyw-i-nutraceutykow-roslinnych/badania-naukowe
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.